Bescherm je identiteit online

WINMAG #100: Privatoria

redactie
De redactie van WINMAG Pro krijgt veel, heel veel producten onder ogen en in handen. Uit dit enorme aanbod selecteren de redacteuren de beste opvallendste of meest unieke producten voor IT-professionals of simpelweg geïnteresseerden in everything tech, zoals Privatoria.

Het beschermen van je persoonlijke gegevens wordt steeds belangrijker, maar helaas ook steeds moeilijker. Cybercriminelen worden steeds slimmer en overheden willen steeds meer informatie onder het mom van terreurbestrijding. Hier kun je je echter wel tegen wapenen. Privatoria heeft een complexe aanpak om pricacy zo eenvoudig mogelijk aan te bieden.

Privatoria is een online dienst die belooft je volledige privacy te beschermen tegen ongewenste ogen. Het bedrijf maakt het erg makkelijk om geheel anoniem over het web te surfen, veilig te bellen en te e-mailen en een veilige DNS op te zetten.

De service is erg simpel in gebruik en het is niet nodig om speciale software te installeren. Ze vragen geen persoonlijke data van je en het heeft geen 'backdoors' voor overheden. Ook maakt Privatoria het kinderlijk eenvoudig om gevoelige documenten te versleutelen en veilig te versturen of op te slaan op een beveiligde en anonieme server.

Deze dienst is niet alleen erg handig als je vertrouwelijke informatie wilt versturen zonder bang te zijn dat je identiteit wordt gestolen, het is ook erg handig als je regelmatig in landen zit die bepaalde websites blokkeren die je op dat moment nodig hebt. Hiervoor heeft Privatoria meer dan 63 proxylocaties en 22 VPN-servers in de populairste landen die allemaal te gebruiken zijn zonder je instellingen te veranderen.

Om anonimiteit te garanderen wordt je Privatoria-account gelinkt aan een anoniem e-mailadres dat op geen enkele manier gekoppeld kan worden aan je persoonlijke e-mailadres. Voor wie geïnteresseerd is, is de dienst nu tijdelijk gratis te proberen.

Privatoria

  • Geen software installeren
  • Volledig anoniem
  • Eenvoudig te gebruiken