WINMAG #100: Samsung Chromebook Pro

redactie
De redactie van WINMAG Pro krijgt veel, heel veel producten onder ogen en in handen. Uit dit enorme aanbod selecteren de redacteuren de beste, opvallendste of meest unieke producten voor IT-professionals of simpelweg geïnteresseerden in everything tech. Waaronder ook de Samsung Chromebook Pro.

Nog voor een officiële aankondiging lekte Samsung per ongeluk uit dat het bedrijf met een nieuw Chromebook komt, en wel een pro-versie.

Het apparaat heeft een 12.3 inch touchscreen met een resolutie van 2400 x 1600 en wordt geleverd met een speciale stylus die ze de Pen noemen. De Chromebook draait op een 2GHz hexa-core processor, heeft 4GB aan werkgeheugen en 32GB aan opslagruimte.

Door de introductie van de Play Store op Google Chrome is het mogelijk om Android apps te instaleren. Ook komt de Chromebook Pro met twee USB type-c poorten, een koptelefooningang en een SD-kaart ingang en kan de Chromebook Pro volgens Samsung tot wel tien uur mee op één acculading. Ook heeft het apparaat een handige tabletfunctie waarmee je het scherm 360 graden om kunt klappen.

Samsung Chromebook Pro

  • Een professionele Chromebook voorzien van een stylus
  • Dankzij het touchscreen zijn Android-apps goed op het systeem te gebruiken
  • Het apparaat kent met een omklapbaar scherm ook een tabletmodus