Microsoft bevestigt wat iedereen allang wist: Windows 10 Mobile is dood

Peter Güldenpfennig
Hoewel Microsoft haar uiterste best heeft gedaan om van Windows 10 een succesvol ecosysteem te maken waarbinnen de mobiele variant van het OS het ook goed doet, heeft dat nooit mogen slagen. Er lijkt slechts ruimte te zijn voor iOS en Android en dat maakt dat Microsoft officieel Windows 10 Mobile laat voor wat het is.

Het verlaten van het platform door Microsoft komt niet helemaal uit de lucht vallen. Microsoft laat al langere tijd niets meer los over het platform terwijl het wel doodleuk nieuwe iOS- en Android-apps blijft maken.

Microsoft trekt stekker uit Windows 10 Mobile

Hoofd van het mobiele team bij Microsoft, Joe Belfiore, bevestigd dat de stekker uit het mobiele platform getrokken wordt. Hoewel volgens Belfiore de steun vanuit Microsoft wel aanblijft voor het platform op het gebied van patches en dergelijke, hoeven we geen nieuwe hardware of features meer te verwachten.

afbeelding van Peter Güldenpfennig

Peter Güldenpfennig | Redacteur

Peter Güldenpfennig is vaste redacteur voor WINMAG Pro. Hij schrijft nieuws, analyses en achtergrondverhalen over mobility, gadgets, internet en software. Zijn interesses liggen bij sociaal-culturele aspecten van ICT in het algemeen, en gaming in het bijzonder.

Bekijk alle artikelen van Peter