WINMAG #100: Huawei Mate 8

Redactie WINMAG Pro
Met de Huawei Mate 8 heeft Huawei een indrukwekkende phablet gemaakt die de vergelijking met de high-end modellen van grootmachten Samsung en Apple prima aankan.

Het toestel lijkt qua design op de Ascend Mate 7, maar onder de motorkap is de Mate 8 een fl inke stap vooruit. De Mate 8 kan qua specificaties concurreren met andere phablets als de iPhone 6s Plus en is ook ongeveer even groot als het vlaggenschip van Apple. De smartphone heeft een 6-inch scherm met een Full HD-resolutie (1920 bij 1080 pixels) dat dankz IPS-techniek uitblinkt in kleurgebruik. Door het grote, aantrekkelijke display en de dunne schermranden is de Mate 8 perfect voor gebruikers die veel video’s bekijken of games spelen op hun mobieltje. Zakelijke gebruikers hoeven nu niet af te haken, want ook werkgerelateerde taken gaan deze phablet goed af. Dat is mede te danken aan de krachtige Kirin 950 octacoreprocessor van HiSilicon, een dochterbedrijf van Huawei. 

Het toestel draait over het algemeen snel en soepel, is erg stabiel en gaat zuinig om met de 4000mAH-accu. Huawei heeft de Mate 8, die al sinds november vorig jaar beschikbaar is in China, voorzien van een aangepaste versie van Android 6.0 Marshmallow. De standaarduitvoering heeft 3GB aan werkgeheugen en 32GB aan opslagcapaciteit, maar er is ook een duurdere variant beschikbaar met 4GB aan ram en 64GB aan opslaggeheugen. De hoeveelheid opslag kan worden uitgebreid met geheugenkaartjes.

De Huawei Mate 8 biedt ruimte aan twee simkaarten en is daarmee interessant voor zakelijke gebruikers die graag werk en privé scheiden. De smartphone is keurig afgewerkt, heeft een metalen behuizing en is beschikbaar in de kleuren goud, zilver, grijs en bruin. Aan de achterkant van het apparaat zitten een vingerafdrukscanner en een 16 megapixel-camera van Sony, aan de voorkant bevindt zich een 8 megapixelcamera.

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie