Hybride cloudtechnologie raakt in zwang

Redactie WINMAG Pro
De hybride cloudtechnologie is bij twee derde van de toepassende organisaties goed bevallen. Concurrentievoordeel valt hen ten deel.

Het succes van hybride cloudtechnologie

Twee derde van de organisaties die hybride cloudtechnologie geïmplementeerd heeft, geeft aan hier nu al een concurrentievoordeel van te ondervinden. 

Voorlopers op het gebied van hybride cloud roemen de mogelijkheden om data binnen de organisatie te ontsluiten en die te vercommercialiseren. Daarnaast zegt 33 procent van de voorlopers voor de hybride cloud te kiezen om gebruik te kunnen maken van het Internet of Things (IoT) binnen hun organisatie, zo blijkt uit een onderzoek van het IBM Center for Applied Insights onder 500 organisaties die de overstap naar hybride cloud gemaakt hebben. 

Cruciaal voor strategie

Negen op de tien voorlopers stelt dat hybride cloud cruciaal is voor hun strategie en successen en 85 procent van de voorlopers zien dat een hybride benadering van de cloud de digitale transformatie binnen hun organisatie versnelt. 

Eveneens 85 procent van de voorlopers merkt dat hybride de samenwerking tussen IT en de line of business vergroot. Acht op de tien voorlopers denkt dat hybride hen helpt de hoeveelheid ‘shadow IT’ binnen een organisatie te verminderen. Ook acht op de tien voorlopers denken dat hun beveiliging versterkt wordt dankzij hybride. 

Growing up Hybrid

Het IBM-onderzoek, ‘Growing up Hybrid: accelerating digital transformation’, stelt dat hybride clouds snel terrein winnen dankzij de mogelijkheid om bestaande IT-systemen te blijven aanspreken terwijl deze geleidelijk geïntegreerd worden in publieke en private cloud-omgevingen.
 

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie