WINMAG #100: Seagate Innov8

WINMAG #100: Seagate Innov8

Redactie WINMAG Pro
De Seagate Innov8 is een externe hdd met maar liefst 8TB aan opslagcapaciteit en is voorzien van de bekende Ignition Boost-technologie. Ook het design mag er zijn.

Mede door de stap naar de usb 3.1-technologie is de Innov8 opslag van nu. Met de geavanceerde Ignition Boost-technologie is het de eerste harde schijf op de markt die niet werkt met een power outlet. Er is dus geen speciale voeding of adapter voor nodig.

Seagate heeft ook gewerkt aan de capaciteit: de Innov8 is voorzien van een capaciteit van 8TB, goed voor meer dan twee miljoen nummers, vier miljoen foto’s en achthonderd hd-films. Ook krijg je er 200GB aan Microsoft OneDrive-cloudopslag bij. Met de usb-c-kabel kun je makkelijk je harde schijf inpluggen op je computer of laptop, waarna je toegang hebt tot al je gegevens en data. Via usb-c voorzie je de hdd ook van stroom.

Het design van de Innov8 heeft trouwens ook een Red Dot Design Award gewonnen. Het product kreeg de prijs omdat het qua duurzaamheid en fabricageproces voorop loopt. Door de aluminium behuizing en het strakke ontwerp kunnen gebruikers hem horizontaal of verticaal ergens plaatsen. De behuizing van de harde schijf is extra versterkt, wat betekent dat er weinig kans is dat hij kapot gaat of beschadigd raakt. Voor het ontwerpen van de Innov8 sloeg Seagate de handen ineen met Huge-Design. Zij werken met invloedrijke elektronicabedrijven als GoPro en HP.

De Innov8 beschikt over Seagate Dashboard-software, waarmee je bijvoorbeeld geplande back-ups kunt maken. De harde schijf biedt verder onder meer Lyve-compatibiliteit. Met deze software kunnen gebruikers hun favoriete bestanden delen vanaf elk apparaat of locatie. Door de aluminium behuizing weegt de Innov8 maar 1,5 kg. De dikte is 36mm en de omvang is 208x123mm. Zo is hij eenvoudig overal mee naartoe te nemen. 

Seagate Innov8 in het kort

  • Met de Ignition Boost-technologie is geen speciale voeding nodig voor de harde schijf
  • Een capaciteit van 8TB met de usb-c-kabel
  • Een aluminium behuizing en strak ontwerp waardoor de Innov8 goed is beschermd
Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie