4K-monitor

WINMAG #100: ViewSonic VX2475smhl-4K

Redactie WINMAG Pro
De redactie van WINMAG Pro krijgt veel, heel veel producten onder ogen en in handen. Uit dit enorme aanbod selecteren de redacteuren de beste opvallendste of meest unieke producten voor IT-professionals of simpelweg geïnteresseerden in everything tech, zoals de ViewSonic VX2475smhl-4K.

4K, of Ultra-HD, is de nieuwe standaard voor schermen. Nu de prijzen voor 4K beeldschermen snel dalen, springen ook steeds meer budgetmerken in de markt. Zo ook ViewSonic. Dit merk brengt nu de Viewsonic VX2475smhl-4K op de markt als instapmodel in de wereld van 4K.

De monitor is 24-inch diagonaal en heeft een resolutie van 4K met een dichtheid van 187ppi. Hoewel dit erg indrukwekkend klinkt, wordt het beeld hier wel erg klein van en het is dan ook wijs om dicht op je scherm te zitten als je hem gebruikt. De ViewSonic VX2475smhl-4K heeft 100% sRGB bereik en is daardoor goed te gebruiken voor allerlei soorten beeldbewerking. Je kan kiezen uit vijf verschillende kleurtemperatuurpresets en verschillende viewmodes waarbij de monitor optimaal wordt ingesteld voor bijvoorbeeld games, films en web. Mocht je niet tevreden zijn met de presets, dan kan je eenvoudig via het menu de gamma-curve, kleurtemperatuur, contrast en helderheid aanpassen.

Ook geeft het scherm je de mogelijkheid om te kiezen uit drie ECO-modi, die het energieverbruik van het scherm aanzienlijk verminderen. Uiteraard bereikt het scherm dit voornamelijk door het beeld minder fel te laten schijnen. De monitor heeft twee speakers van drie Watt, een audio-out poort en een 100mm VESA mount. Hij wordt geleverd met een externe adapter en een zwart glanzende voet. Deze kan het scherm iets naar boven of beneden kantelen, maar helaas is het niet mogelijk om het scherm naar links of rechts te draaien.

Verder heeft het scherm zowel een HDMI 2.0 poort als een DisplayPort 1.2, zodat je moeiteloos tussen twee devices kan switchen. Helaas ontbreekt bij dit beeldscherm een USBpoort en VGA/D-sub of DVI-ingang en is dus niet geschikt voor oudere devices.

ViewSonic VX2475SMHL-4K

  • Scherp beeld
  • Goede kleuren en contrast
  • HDMI 2.0 en DisplayPort
Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie