Revolutionair in de A3- als de A4-markt

Documentmanagement met oplossingen van Kyocera

Redactie WINMAG Pro
Het Japanse Kyocera introduceert drie nieuwe multifunctionals, A4-modellen die niet alleen een totaaloplossing bieden op het gebied van documentmanagement, maar die ook nog eens stukken duurzamer dan de gangbare modellen op de A4-markt. En deels ook op de A3-markt. Want dat is waar Kyocera met de nieuwe TASKalfa MFP-modellen marktaandeel gaat winnen. Hoe precies?

In weerwil van al het wensdenken is het papierloze kantoor nog steeds mijlenver van ons verwijderd. Wat ruimte biedt voor de innovatieve multifunctionals die de documentstroom van A tot Z regelen. Document solutions optima forma dus. De nieuwe Kyocera TASKalfa MFP-modellen passen naadloos in de ontwikkeling dat multifunctionals de laatste jaren, in plaats van een eindhalte, steeds meer een ‘invoerpunt’ zijn geworden, het begin van een digitaal proces, een multifunctioneel verdeelstation van informatiestromen.

Het geheim van de smid? Finishing-mogelijkheden. Wie namelijk voor een TASKalfa kiest, kan de interne finisher naar eigen behoefte instellen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit een 3000 of 4000 velsfinisher met uiteenlopende functionaliteiten zoals perforeren, nieten, vouwen en bannerprinten. Zaken die in A3 vanzelfsprekend zijn, maar niet in A4. Tot nu dus.

Kyocera: Flexibel en robuust

De TASKalfa-modellen beschikken over een display (één aanraking en het apparaat staat aan) die tot 90 graden kan draaien. Qua lay-out is het display vergelijkbaar met de A3-systemen van Kyocera, er kan naar hartenlust geswipet worden en de achtergrond kan naar believen gecustomized worden. Niet alleen kan de achtergrond van het display veranderd worden, ook de knoppen en de onderliggende functionaliteiten kun je naar wens configureren. Zo kunnen onder de knoppen specifieke functionaliteiten naar wens toegevoegd worden. En het mooiste is: functionaliteiten kunnen ook aan specifieke personen toegewezen worden die daartoe geautoriseerd zijn.

De TASKalfa is wat dat betreft een flexibel inzetbare machine. Maar ook in fysiek opzicht is de machine naar wens aan te passen, mocht je bijvoorbeeld jouw huisstijl door willen trekken naar je apparatuur.

...want modulair opgebouwd

Kyocera TASKalfaDe TASKalfa is optioneel verkrijgbaar met meer laders. Standaard wordt het apparaat geleverd met een cassette voor 500 vellen, maar de TASKalfa kan ook uitgebreid worden met een tweede cassette van 500 vel, of een cassette met tweemaal 500 vel of een nog grotere voor 2000 vel. Het is ook mogelijk om eenvoudig extra 'planken' op de machine te installeren, bijvoorbeeld om binnenkomende faxen er van boven uit te laten komen. Ook de snelheden zijn variabel: 30, 35 of 40 pagina's per minuut.

Verder kun je de interne finishing (tot 300 vel, en nieten tot 50 vel) uitbreiden. Zo kan er 1000 vel of 3000 vel op aangesloten worden, maar dan wel A4. Kyocera levert ook een hardwarematige zeven-vaks mailbox voor wie ouderwets wil sorteren, een functie die veel gebruikt wordt in de advocatuur, in het notariaat of soms wel op afdelingsniveau. De TASKalfa richt zich overigens niet op een specifieke markt, maar is breed inzetbaar. Laat onverlet dat het apparaat zeer interessant is voor de apothekersmarkt waar veel etiketten geprint moeten worden. A6-formaat kan immers in alle vier de cassettes geplaatst worden. Ook binnen de logistieke branche, waar veel vraag is naar etikettering voor verzendpakketjes, is de roep om A6 groot.

De TASKalfa is niet alleen robuust en modulair in functionaliteit, ook op gebied van design is het gewoon een mooi apparaat. Zo kan de kast naar wens ‘gewrapt’ worden, waardoor het apparaat binnen de huisstijl past of in lijn is met een bepaald thema. Ten slotte is ook op het gebied van onderhoud het een en ander veranderd. De tijd die nu nodig is voor een complete onderhoudsbeurt is teruggeschroefd naar vierenhalve minuut.

Duurzaamheid

Niet onbelangrijk: duurzaamheid. Duurzaamheid is een thema dat altijd hoog in Kyocera’s vaandel heeft gestaan en ook met de TASKalfa maakt Kyocera een slag. Zo komen deze nieuwe modellen met een gescheiden systeem van toner, velopper en drum. In conventionele printercategorieën bevat de tonercard een toner, drum, fuser en een velopper, een alles-in-één-systeem dus. Dat heeft als nadeel dat wanneer één van de componenten vervangen moet worden, dat meteen ook voor de overige geldt, terw.l die vaak nog langer kunnen meegaan.

Kyocera heeft deze componenten uit elkaar gehaald, wat zo veel betekent als minder afval en minder verspilling. De opslagruimte voor de tonercartridge is kleiner en behoeft dus ook een kleinere verpakking. Het totale volume en gewicht zijn minder waardoor ook de transportkosten lager zijn. De keramische drums gaan bovendien dertigmaal langer mee dan conventionele drums. En last but not least, anders dan de meeste A3-modellen heeft de TASKalfa een gemiddelde verversingsgraad van twee a drie jaar. En dat is natuurlijk relatief lang.

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie