Hernieuwde focus voor OKI

OKI vernieuwt productportfolio

Redactie WINMAG Pro
Met het oog op slimmer omgaan met documenten, timmert OKI, fabrikant van documentoplossingen, al even aan de weg. Vandaag presenteert het bedrijf een vernieuwde line-up aan producten die de smart-strategie van het bedrijf nogmaals onderstreept.

Het nieuwe portfolio komt niet uit de lucht vallen. Terry Kawashima, global managing director EMEA bij OKI, legt tijdens het Smart Colour Solutions-event in Milaan uit dat de oplossingen van OKI gericht zijn op de specifieke behoeftes binnen diverse verticals. ‘OKI heeft nauw samengewerkt met experts binnen verticals als de grafische industrie, retail en gezondheidszorg om oplossingen te bieden binnen de desbetreffende verticals. Dit stelt ons in staat versnelt oplossingen uit te rollen binnen die verticals.’

Oplossingen voor iedereen

De strategie om verticals van gepaste oplossingen te voorzien vertaalt zich door in de hardware van OKI met vernieuwde modellen binnen elke serie, gericht op bedrijven van verschillende groottes.

Zo kent de 3-serie, de zogenaamde instapserie, enkele nieuwe modellen. Dit zijn de C332dn en MC363DN, die goede afdrukkwaliteit bieden en in hun klasse de snelst beschikbare apparaten zijn. De MC363dn biedt dubbelzijdig kopiëren, faxen, scannen en afdrukken, waarmee premium functionaliteiten ook voor kleinere bedrijven binnen het budget liggen.

De nieuwe 5-serie van OKI

De nieuwe C542dn en de MC573dn MFP zijn de nieuwste toevoegingen aan de serie slimme printers van OKI, waartoe ook de MB492-, MB562-, MC800-serie, de MC700/MB700-serie en de ES9000-serie behoren. De OKI C542dn is een kleine kleurenprinter voor werkgroepen die oplossingen en connectiviteit biedt om bijvoorbeeld verbinding te maken met een bestaand printerpark voor 'pull-printing' of om on demand af te drukken via een touchscreen dat gekoppeld is aan cloud- en mobiele oplossingen.

De C542dn en MC573dn hebben een aanpasbare gebruikersinterface met een 7-inch LCD-kleurentouchscreen voor eenvoudige integratie in documentworkflows en verbinding met softwareoplossingen van derden. De toegang tot documenten wordt beschermd met nieuwe functies zoals privé-afdrukken en optionele Card Release. Die laatste oplossing is extra interessant, want het biedt een uitstekende security-oplossing voor fysieke documenten in een zakelijke omgeving. Het werkt middels NFC waarbij een kaart gekoppeld wordt aan een persoonlijk profiel en enkel diegene met de kaart daadwerkelijk het document kan ophalen en printen. Een handige oplossing om veilig te printen binnen grotere organisaties of organisaties waarbij gevoelige documenten veelal fysiek worden geprint. Beide apparaten zijn tevens voorzien van een nieuwe, krachtige printerengine, wat resulteert in een snelheid van 30/30 ppm en een afdrukkwaliteit van 1200 x 1200 dpi.

De OKI 8-serie

De C823/C833/C843-printers uit het portfolio van OKI richten zich met name op retail en grotere werkgroepen binnen mid-size bedrijven. Deze printers zijn geschikt voor het afdrukken van grotere volumes en on demand afleveren van kleurenprints op A3-formaat. Naast de al eerder besproken functies als privé-afdrukken en optionele Card Release, is er ook gedacht aan het formaat van de printers. Zijn printers voor het afdrukken van hogere volumes normaliter bakbeesten tot en met, OKI heeft met deze modellen juist rekening gehouden met ruimte. Dit biedt kleinere winkelruimtes dus de mogelijkheid om klanten ook kennis te laten maken met de functionaliteiten van OKI’s smart-oplossingen.

OKI Smart Solutions

Een printer is zo goed als de functionaliteiten die deze biedt, iets wat OKI duidelijk naar voren schuift in de presentatie van het nieuwe portfolio. Zo introduceerde het bedrijf eerder al het Smart Extendable Platform waarmee OKI haar producten openstelt om eigen embedded functies toe te kennen aan haar printers. Dit werkt via een SDK die via een lichte selectieprocedure toegewezen wordt aan betrouwbare partners. Dit heeft al enkele mooie applicaties opgeleverd op het gebied van security (user policies voor printen met een kaart via NFC bijvoorbeeld) en OCR (zoals bijvoorbeeld het inlezen via OCR en verwerken van geschreven patiëntendossiers, waarmee verdere informatieverwerking mogelijk is.)

Maar ook OKI’s eigen applicatie Sendys, meegeleverd met elke nieuwe OKI-printer, is zeer de moeite waard. Via een aantrekklijk ogende user interface is het mogelijk printopdrachten vanuit het bedrijfsnetwerk naar elke OKI-printer te trekken, weer met zelf ingestelde policies. Hiermee zorg je dat iedereen enkel prints maakt die ze mogen maken.

Strakgetrokken focus

De les die we vooral uit het Smart Colour Solutions-event trekken is dat OKI haar focus heeft hervonden. De smart solutions van het bedrijf zijn al een tijdlang onderdeel van haar productportfolio, maar de nieuwe line-up aan producten laat pas goed zien waartoe de printers van de fabrikant in staat zijn. Het zou ons verbazen als de OKI-printers niet een rechtmatig thuis vinden in de zakelijke markt.

Meer over de printoplossingen van OKI vind je op oki.nl.

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie