Kleine Windows 10-krachtpatser

Review: Dell Latitude 7370

Redactie WINMAG Pro
Inmiddels kun je niet meer om Windows 10 heen en fabrikanten hebben hiermee een mooi OS voorhanden om hun hardware mee te voorzien. Ook Dell, dat met een kleine compacte Ultrabook op de proppen komt binnen de Latitude-serie.

De Latitude-serie is een hele range aan notebooks die zowel gemiddelde specificaties beslaan als het hogere segment aan hardware. De Latitude 7370 is er één uit, het serienummer zegt het al, de 7000-serie, de premiummodellen aan Latitude-notebooks.

Sober, strak, zakelijk

Van de buitenkant bezien heeft Dell het extra sober gehouden. Geen opvallende kleuren, slechts een glossy Dell-logo op een verder grijsmatte casing met een zwarte ophanging, een centimeter ingezet. Mooi is de hoekige afwerking die een extra zakelijk cachet meegeeft, hoe pretentieus dat ook mag klinken. Aan de zijkanten vind je diverse aansluitingen, te beginnen met niet één, maar twee USB-C Thunderbolt-poorten, een HDMI-poort, een SIM-poort en een Smart Card-poort. Aan de andere kant vind je een SD-poort, een jack-aansluiting een powered USB 3.0-poort.

Opengeklapt lacht het matte, 13.3-inch InfinityEdge-scherm je toe. De bezel meet slechts enkele millimeters, wat er echt heel mooi uitziet. Het backlit keyboard mag er ook zijn, geen extra functietoetsen, maar enkel toetsen die je nodig hebt, eventueel voorzien van een fn-functie. Opvallend: de diepe travel van de toetsen, iets wat onverwacht is gezien de dikte van de notebook en hoe diep de toetsen in het keyboard liggen. Allesbehalve storend natuurlijk, een goede travel is essentieel om, zeker langere tijd, goed te kunnen werken op een notebook.

Specificaties

Hoewel de 7370 leverbaar is met verschillende specificaties draait ons testsysteem op een zesde generatie Intel Core m5-CPU (Dual Core, 1,10 GHz, 4 MB cache), een processor die bijdraagt aan mobiliteit en zuinigheid, anders dan de Core i-CPU's wat krachtigere CPU's zijn, maar die daarmee ook meer stroom vreten. Qua intern geheugen heb je een nette 8GB tot je beschikking en verder vind je 256GB aan opslag in het systeem.

Grafisch indrukwekkend

Mooie specificaties, hoewel sommige power users ongetwijfeld een Core i-CPU prefereren. Waar echter iedereen het over eens kan zijn, is de hoge grafische opbrengst bij aanschaf van dit systeem. Want het InfinityEdge-scherm maakt al indruk, het paneel doet er niet voor onder. Dankzij een matte finish over het scherm kan je praktisch overal werken en is de lichtopbrengst met de kwaliteit van de kleuren prima. Ook met een goede kijkhoek, waarbij we prima van het scherm konden blijven lezen.

Veiligheid boven alles

We hebben het over een zakelijke laptop van Dell, en die rolt niet van de band zonder de nodige beveiligingsopties. We noemden bijvoorbeeld al de Smart Card-reader die bedrijven in staat stelt kaart- en eventuele pincodebeveiliging voor toegang tot het bedrijfsnetwerk in te stellen, en dat is maar één van de opties. De Core m5-CPU is voorzien van vPro-technologie, dus security op processorniveau is mogelijk. Ook bevindt zich op het keyboard een vingerafdruklezer en kun je wanneer je dat wenst optioneel diverse beveiligingsdiensten bij Dell afnemen. Denk aan ControlVault, waarbij gevoelige informatie op een aparte chip geplaatst wordt en dit zich dus buiten het Windowsecosysteem bevindt.


Dell Latitude 7370

Op zakelijk vlak kun je altijd goed terecht bij Dell, waar deze Latitude een goed voorbeeld van is. De balans tussen functionaliteit en stroomverbruik is prima en met de looks van de notebook zit het ook helemaal goed. De beveiligingsfeatures maken het verder helemaal af. Enige waar we echt over kunnen vallen is de flinke vanaf-prijs van € 1499,-.

+ Mooi scherm
+ Prachtig design
+ Keyboard werkt lekker

- Flinke prijs

Cijfer: 8,8

Prijs: € 1499,-. (excl. btw)
CPU: Intel Core m5-CPU (DualCore, 1,10 GHz)
RAM: 8GB
Display: 13.3-inch, (1920 x 1080)
Opslag: 256GB
Aansluitingen: 1 x USB 3.0 (Type A); 2 x Thunderbolt USB-C; micro-HDMI
Info: dell.com

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie