Communicatie voor vandaag en morgen

Review: de UC-oplossingen van Swyx

Redactie WINMAG Pro
Volledige UC-oplossingen zijn er al even, maar er zijn weinig leveranciers die dat combineren met de gebruiksvriendelijkheid die Swyx biedt. En wanneer we zeggen ‘volledig’, dan bedoelen we ook echt volledig.

Het Duitse Swyx timmert al jarenlang aan de weg met haar oplossingen en dat levert het bedrijf uiteraard de nodige kennis van de markt op. Daar spelen ze handig op in met alomvattende communicatieoplossingen voor bedrijven van elke grootte waarbij je per gebruiker betaald. Flexibiliteit is hiermee key, waarbij UC niet langer een kostenpost is, maar een nuttige oplossing voor elke organisatie.

Altijd bereikbaar

Swyx biedt bedrijven een cloudhosted PBX, of desgewenst on-premise die niet enkel zorg draagt voor communicatie, maar ook naadloos integreert in je businessprocessen. Via een applicatie die zowel te installeren is op je desktop als je mobiele device, communiceer je gemakkelijk met gebruikers binnen je organisatie. De oplossingen van Swyx worden als white label-oplossing aangeboden door de diverse resellers van Swyx in Nederland. Hiermee is de oplossing qua look en feel aan te passen naar de wens van elke organisaties. De interface doet denken aan een IM-messenger, maar kent uiteraard telefoniefuncties. Daarvoor kun je uiteraard headsets gebruiken, maar hardware-based USB-phones zijn ook mogelijk als je daar behoefte aan hebt. Daarnaast is er ook een app beschikbaar voor zowel iOS als Android. Hiermee ben je continu bereikbaar voor collega’s en klanten onder je professionele nummer, waar je je ook bevindt.

Swyx

Onderscheidend

Belangrijk onderscheid van Swyx tegenover andere leveranciers is juist dat ze gekozen hebben voor een IMinterface, want hiermee biedt het bedrijf je extra functionaliteiten. Allereerst diverse presenceopties waarmee je zo kunt zien wie van je collega’s al dan niet beschikbaar is. Nog interessanter: de mogelijkheid tot het versturen van bestanden naar je contacten. Dat is één van de aspecten waar de oplossingen van Swyx daadwerkelijk unified communications behelzen. Teveel oplossingen zijn eigenlijk veredelde telefonie in de cloudoplossingen, en zien we dan ook meer als VoIP-oplossing dan als UC-oplossing. Door bedrijven de mogelijkheid te geven ook bestanden te sturen, kun je in combinatie met de presence-informatie gemakkelijk samenwerken binnen een team, waar je je ook bevindt. Dat is dan ook de reden waarom de oplossingen van Swyx te zien zijn als integreerbaar binnen elk businessproces. Communiceren en samenwerken gaat naadloos samen op het Swyx-platform en dat maakt het een perfecte oplossing voor elke moderne onderneming.

Daar houdt het niet mee op, want Swyx biedt gebruikers ook nog eens volop integratie voor derde partij-software. Denk aan Office 365 en Outlook, maar ook talloze CRM-systemen als Microsoft Dynamics of Salesforce, waarmee de productiviteit van werknemers wordt verhoogd.

Flexibel aanpasbaar

Aangezien geen enkele organisatie hetzelfde werkt, heeft Swyx er alles aangedaan om zijn oplossingen aan te passen naar wens. Allereerst worden er plugins ondersteunt. Hiermee kun je bijvoorbeeld vanuit de browser klikken op een telefoonnummer en de relevante info hiervan ophalen uit het gekoppelde CRM-pakket en weergeven binnen je Swyxoplossing. Dat is maar één voorbeeld. Maak je binnen jouw organisatie gebruik van custom software, dan kun je met de door Swyx ontwikkelde SDK een eigen plugin ontwikkelen die je Swyx-oplossing koppelt met de door jou gebruikte software. De tweede manier waarop Swyx haar software perfect integreerbaar maakt binnen elke werkomgeving, is de mogelijkheid tot het aanpassen van de skin van de software. Dat klinkt misschien wat simpel, maar zodra je het editor grid van Swyx ziet, weet je dat dit iets speciaals is. Via het grid maak je visuele connecties met functies van de software. Zo kun je helemaal naar smaak de interface aanpassen. Dit kan van enkel cosmetisch tot hele diepe reroutings gaan, waarmee je eigenlijk een geheel eigen softwareomgeving creëert.


Swyx

SwyxDe software van Swyx is van elke functionaliteit voorzien waar het aankomt op communicatie. Het is één van de weinige oplossingen die daadwerkelijk ‘unified communications’ in het DNA heeft en dat is met de concurrentie op de UC-markt best een prestatie.

+ Volledige all-in-one UCoplossing
+ Binnen elk businessproces te integreren
+ Volledig aanpasbare interface

Cijfer: 9,0

Prijs: op aanvraag
Info: swyx.nl

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie