Vernieuwde Managed Print Services bieden bescherming tegen cyberaanvallen op online printers

HP Inc. zet nieuwe standaard in printveiligheid met HP Secure MPS

Redactie WINMAG Pro

HP Inc., de marktleider in printing, heeft de HP Managed Print Services (MPS) geüpgraded om zakelijke printnetwerken te beschermen tegen cyberaanvallen. HP’s MPS is daarmee de veiligste manier van printen ter wereld.

De nieuwe HP Secure MPS bevat onder meer geavanceerde en professionele beveiligingsservices, software-oplossingen en uitgebreide mogelijkheden voor de printinfrastructuur van klanten. Bovendien heeft HP het pre-configureren van HP-printers voor beveiliging aangekondigd.

'Online toegankelijke printers kunnen niet langer over het hoofd worden gezien bij het beschermen van het bedrijf tegen cyberaanvallen, die steeds vaker voorkomen en geavanceerder zijn', zegt Ed Wingate VP & GM, JetAdvantage Solutions bij HP, Inc. 'Daarom heeft HP een nieuwe standaard ontwikkeld voor Managed Print Services, die de beste beveiliging toepast in alles wat we doen, zodat onze klanten alle uitdagingen op het gebied van beveiliging aan kunnen.'

Professionele beveiligingsservices om de druk op IT te verminderen

HP heeft nieuwe implementatie services en professionele services toegevoegd aan HP Secure MPS, zodat bedrijven hun beveiligingsactiviteiten kunnen uitbesteden en verbeteren en tegelijkertijd waardevolle IT-middelen besparen. De nieuwe services en mogelijkheden omvatten:

  • Print Security Implementation Service — HP biedt gespecialiseerde technici om printerbeveiliging voor bedrijven te implementeren.
  • Print Security Advisory Retainer Service— HP’s bekwame veiligheidsadviseurs bieden continue beveiligingsexpertise, geven updates over risico’s, ondersteunen bij het regelmatig evalueren van beveiligingsplannen en bieden ad hoc ondersteuning bij conformiteitscontroles.
  • Print Security Governance & Compliance— HP zorgt voor conformiteit door extern beheer van beveiligingsinstellingen, controleert de printinfrastructuur op eventuele problemen en rapporteert de status van de beveiliging en of deze conform richtlijnen opereert.
  • Meer Training—HP heeft geïnvesteerd om beveiligingsexpertise onder MPS-medewerkers en HP-technici te verhogen door veiligheidscertificaten zoals CompTIA in het leven te roepen.
  • Verbeterde Reporting & Reviews—HP implementeert beveiliging in MPS-tracking en rapportageprocessen voor meer inzicht in de printerinfrastructuur en om op de hoogte te blijven van aanbevelingen op het gebied van beveiliging.
  • Nieuwe Tools & Services voor extern beheer— HP’s nieuwe hulpmiddelen in de MPS-software automatiseren beveiliging zoals firmware-updates en wachtwoordcontrole, zodat bedrijven vervelende beveiligingsactiviteiten uit kunnen besteden, als deel van het MPS-contract.

'Organisaties moeten proactief stappen zetten om de zorgen omtrent veiligheid in de print- en documentinfrastructuur aan te pakken. Een aanbieder van Managed Print Service (MPS), zoals HP, moet gezien worden als een belangrijke partner in dit streven', zegt Robert Palmer, Research Director in IDC’s Imaging, Printing en Document Solutions team.

Printers nu vooraf geconfigureerd voor veiligheid

HP zet de standaard op het gebied van zakelijk printen door aan te kondigen printers te verkopen waarbij de minder beveiligde poorten standaard zijn gesloten. Daardoor moeten gebruikers de poorten en protocollen openen wanneer deze nodig zijn, bij het installeren van de printers in het netwerk.

  • Nieuwe aanpak bij instellingen—HP stopt verouderde, slecht onderhouden interfaces, waaronder poorten, protocollen en versleutelingen die door het NIST als onveilig zijn bestempeld, waaronder FTP en Telnet. Door de HP FutureSmart firmware-update in november zijn adminwachtwoorden verbeterd en encryptie-instellingen voor zowel nieuwe als bestaande HP Enterprise printers en MFP’s verbeterd.
  • Partnering met de Software Community—HP werkt samen met softwareontwikkelaars om applicaties te verbeteren waardoor ze nieuwe en sterkere interfaces ondersteunen. Daardoor kunnen extra interfaces in de nabije toekomst afgesloten worden.

Verbeterde oplossingen richten zich op data-, apparaat- en documentbeveiliging

HP JetAdvantage workflow en printoplossingen zijn ontworpen om belangrijke zakelijke processen en taken te stroomlijnen. Dit leidt tot verminderde werkdruk en kosten voor IT, verbeterde productiviteit van medewerkers en zorgt dat gebruikers veilig kunnen printen. De nieuwste verbeterde veiligheidsinstellingen zijn:

  • HP Access Control—HP Access Control biedt authenticiteit, machtiging en veilige printcapaciteiten, met verbeterde functionaliteit en ondersteuning voor SNMPv3, een nieuwe kaartlezer vergroot de mogelijkheden en zorgt dat gebruikers kunnen in- en uitloggen door hun pas of smart card te swipen.
  • HP Capture and Route—HP Capture and Route maakt het controleren van gescande documenten makkelijker en volgt verstuurde documenten met een druk op de knop. Nieuwe functies omvatten ondersteuning voor LDAP over SSL, data- en restencryptie voor gescande data die opgeslagen zijn op de Capture and Route server, en MyMessages, waardoor men onderlinge berichten en faxen direct kan printen.
Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie