Zijn bedrijven klaar voor millennials?

Redactie WINMAG Pro
Doordat de toekomstige generatie de arbeidsmarkt bestormt, zal ook de manier van werken veranderen. Interactieve uitwisseling en samenwerken zijn de twee belangrijkste wijzigingen die bovendien positieve gevolgen voor de infrastructuur met zich meebrengen. Gelukkig zijn de technische mogelijkheden niet alleen toegankelijk voor de boardroom, maar voor alle vergaderzalen in het bedrijfsleven en het onderwijs.

Onder ‘millennials’, soms ook wel generatie Y genoemd, verstaan we de huidige groep twintigers. Deze mensen zijn opgegroeid met technologie, hebben er tijdens hun opleiding flink gebruik van gemaakt, en zullen de komende jaren massaal de arbeidsmarkt gaan bestormen: de verwachting is dat ze tegen 2020 zo’n 40 procent van de beroepsbevolking uitmaken.

Uit een onderzoek van PricewaterhouseCoopers blijkt dat millennials flexibiliteit in hun werk en op school belangrijk vinden en dat ze liever in een samenwerkende omgeving dan in een competitieve omgeving werken. Als bedrijven de nieuwe generatie werknemers willen bedienen, moeten ze zorgen dat de werkomgeving up-to-date is.

De oplossingen zijn er al, dus is het mogelijk om een ideale omgeving te creëren waarin verschillende apparaten eenvoudig met elkaar verbonden kunnen worden. Daarmee kunnen bedrijven en scholen lange presentaties achterwege laten en meetings faciliteren waarin meerdere deelnemers eenvoudig kunnen presenteren op hetzelfde scherm. Ideaal voor millennials, want zo kunnen ze een wezenlijke bijdrage leveren aan het product dat hun bedrijf maakt, omdat er aandacht en ruimte is voor hun ideeën.

Eén wePresent-device is al genoeg om de dagelijkse werkpraktijk te beïnvloeden. Wanneer je daar een SharePod of PresentSense aan toevoegt, ontstaat er een complete oplossing voor snelle en veilige draadloze samenwerking. De WIPG-2000, SharePod en PresentSense zijn samen de ultieme bundel.

WePresent WiPG-2000 is een kosteneffectieve en flexibele oplossing die goed samenwerkt met de verschillende AV- en IT-systemen die in bedrijven en scholen aanwezig zijn. Dat betekent dat vergaderen niet meer alleen in dure en volledig uitgeruste vergaderruimtes hoeft: met wePresent zijn alle kamers en zalen eenvoudig om te toveren. Gebruikers presenteren alle soorten informatie eenvoudig vanaf hun eigen device op het scherm en kunnen daarbij gebruik maken van ingebouwde tools om te schrijven en tekenen.

Met de SharePod kunnen alle apparaten met HDMI-aansluiting draadloos worden aangesloten op de wePresent-omgeving. Met één druk op de knop en zonder dat er software geïnstalleerd hoeft te worden is het scherm van elke PC, MacBook of Chromebook te delen. Dat is handig voor gasten, maar nog mooier is dat ook HDMI-apparaten zonder besturingssysteem, zoals dvd-spelers en documentcamera’s, kunnen worden aangesloten.

Dankzij PresentSense, de laatste toevoeging aan het wePresent-portfolio, kunnen gebruikers snel het dichtstbijzijnde wePresent-systeem vinden. Deze USB-dongle maakt daarvoor gebruik van de ingebouwde Bluetooth-adapter in mobiele devices en computers. Zo kunnen gebruikers sneller hun voordeel doen met de functionaliteiten van wePresent.

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie