Facebook koopt gestolen wachtwoorden op zwarte markt

Redactie WINMAG Pro
Om de veiligheid van zijn gebruikers te waarborgen, koopt Facebook wachtwoorden op de zwarte markt. Op die manier heeft het sociale platform tientallen miljoenen gebruikers gewaarschuwd dat hun wachtwoord te zwak is.

Dat onthult Alex Stamos, hoofd beveiliging van Facebook, aan CNET.

'Het blijkt dat we perfecte software kunnen ontwikkelen en toch kunnen mensen nog steeds aangevallen worden', verklaart Stamos. 'Het hergebruiken van wachtwoorden is schadeoorzaak nummer één op het internet.'

Makkelijke slachtoffers

Cybercriminelen kunnen vooral accounts met makkelijk te raden wachtwoorden eenvoudig kraken, zoals het vaak gebruikte ‘123456’. Om te screenen of die veelgebruikte wachtwoorden ook bij Facebookers voorkomen, koopt het sociale netwerk op de zwarte markt gehackte accounts van minder veilige websites op.

Facebook biedt allerlei opties aan om accounts te beveiligen, maar ziet het ook als zijn verantwoordelijkheid Facebookers te beschermen die de opties niet gebruiken. Stamos noemt de taak zwaar.

Zelf weten wat je kunt doen om jouw account te beveiligen? Facebook heeft enkele beveiligingstips voor je op een rij gezet.

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie