10 blunders in de tech-wereld

De 10 meest ongemakkelijke tech-momenten van 2016

Redactie WINMAG Pro

Man, man, man wat een jaar. 2016 had net als ieder jaar zijn ups en downs, en ook een heleboel tenenkrommende momenten. We zetten de 10 meest ongemakkelijke tech-momenten van 2016 voor je op een rijtje.

Nikon fotowedstrijd

In Singapore organiseerde cameraproducent Nikon een fotowedstrijd. Op de foto die als winnaar uit de bus kwam is een vliegtuig te zien die precies boven een brandtrap vliegt. Als je de foto beter bekijkt zie je dat het vliegtuig wel heel slecht in de foto is geshopt. Oeps.

10 ongemakkelijke tech-momenten in 2016

AI chatbot Microsoft doet racistische uitspraken

Een AI experimentje van Microsoft draait uit op een fiasco. De door het bedrijf ontwikkelde chatbot zou zichzelf aanleren als een tiener te praten, maar dat ging goed mis. De bot leerde zichzelf namelijk racistische uitspraken aan, en deze waren alles behalve subtiel…

10 ongemakkelijke tech-momenten in 2016
Facebook veiligheidsvraag faalt

Een functie van Facebook laat gebruikers die zich bevinden in een rampgebied een veiligheidsvraag beantwoorden. Zo kunnen vrienden en familie zien dat iemand veilig is. Alleen gaat dat nog wel eens mis. Bij een bombardement in Lahore in Pakistan werden gebruikers in Engeland en de VS gevraagd of ze veilig waren.

Pokémon Go slachtoffers

Als je de zomer van 2016 moet beschrijven kan Pokémon Go niet ontbreken. Het immens populaire spelletje zorgde voor een hoop ophef. Twee mannen probeerden een zeldzame Pokémon te vangen en donderden daarbij van een klif af. Ondanks een paar kneuzingen en schrammen zijn de heren er goed vanaf gekomen.

Samsung Galaxy Note 7

De exploderende telefoons van Samsung mogen natuurlijk niet in dit lijstje ontbreken.  Hopelijk wordt 2017 een beter jaar voor het bedrijf.

Miljoenen Yahoo accounts gehackt

Een hacker bood de gebruikersgegevens van miljoenen Yahoo-gebruikers te koop aan. Naar eigen zeggen had hij deze al buit gemaakt in 2012.

Baas van Washington Post verstuurt ongelukkige e-mail

De baas van een zustermagazine van The Washington Post stuurde, hopelijk per ongeluk, een e-mail naar het volledige personeel met daarin informatie over ontslagen. 

Huffington Post maakt inschattingsfoutje

Een dag voor de presidentsverkiezingen laat Huffington Post weten dat het met 98,2% zeker is dat Hillary Clinton zal winnen met een ‘substantieel’ verschil.
10 ongemakkelijke tech-momenten in 2016

Twitter blokkeert eigen CEO

Een ongemakkelijk foutje van Twitter zorgt ervoor dat CEO Jack Dorsey wordt geblokkeerd. Het was maar van korte duur, 15 minuten om precies te zijn, maar toch. Awkward.

Project X 2.0 in Mexico

Een stel ouders in Mexico ongeveer 1.2 miljoen mensen uitgenodigd voor het 15e verjaardagsfeestje van hun dochter. Ze zetten het Facebook-event per ongeluk op openbaar. Waar hebben we dat toch eerder gezien?

Kun je er niet genoeg van krijgen? Check dan de volledige lijst op Fastcompany.

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie