Headset voor elk type (mobiele) werker

MKB Best Choice: Plantronics Voyager 5200 UC

Redactie WINMAG Pro
De Voyager 5200 UC wordt door Plantronics in de markt gezet als een headset bedoelt voor mobiele werkers die willen communiceren ongeacht de situatie waarin ze zich bevinden. Dat betekent dus ook luidruchtige omgevingen.

Dat is te merken, want het toestel heeft aan alle kanten een boost gekregen ten opzichte van zijn oudere en wat meer bescheiden broertje, de Voyager Legend. De pasvorm is lekker met een perfecte mount om achter je oren te plaatsen. Het gewicht is lekker licht, maar niet té. Plantronics heeft voor de bouw van de headset gekozen voor prettig aanvoelend kunststof met een stroeve, rubberen coating op de mount. Hierdoor blijft de headset prima zitten, ook als je volop in beweging bent.

Over installatie en koppeling valt relatief weinig te melden aangezien dit een gevalletje 'een kind kan de was doen' is. Het koppelen van het device middels bluetooth gaat snel en gemakkelijk met een behulpzame voice-assistent. Verder levert Plantronics er ook een dongle bij om de headset te koppelen aan je desktop of laptop.

Maakt de headset deel uit van een bedrijfsbrede UC-infrastructuur, dan is het verstandig om Plantronics Manager te gebruiken, een softwarepakket waarmee je alle Plantronics-apparatuur vanaf een enkele plek kunt managen. Met de Voyager 5200 UC heeft Plantronics een heerlijk bij na-smart device afgeleverd waarbij het pick up & play-gebruik al snel tweede natuur wordt. Letterlijk, want Plantronics heeft de headset voorzien van Smart Sensor-technologie. Dit houdt in dat de headset detecteert wanneer je deze oppakt en opzet. Wordt je gebeld en pak je de headset op, dan neem je het telefoontje direct aan.

Dat niet alleen, de status in de door jouw gebruikte softphone wordt direct bijgewerkt. Bij het voeren van gesprekken heb je dus eigenlijk geen omkijken meer naar de randapparatuur en dergelijke luxe went snel. Ook stemcommando's worden herkend. Zo kun je met gesproken opdrachten de status van je batterij of je verbinding controleren, gesprekken aannemen of je headset pairen met een nieuw device.

De geluidskwaliteit is van een erg hoog niveau. Dat ligt met name aan de DSP-technologie waar Plantronics de headset van heeft voorzien en die de audiostream op een constant hoog niveau houdt. Ook interessant: de WindSmarttechnologie die bescherming biedt tegen wind en ander extern geluid zodat je overal, ook onder wat extremere omstandigheden, gewoon gesprekken kunt voeren.


Plantronics Voyager 5200 UC

Prijs: €169,-
Info: plantronics.com

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie