Communicatie als oplossing

MKB Best Choice 2016: Nfon

Redactie WINMAG Pro
Kwaliteit van communicatie hangt veelal af van de oplossing die je gebruikt. De meeste oplossingen zijn helaas gewoon producten die weer hun eigen problemen meebrengen. NFON streeft er naar wél op te lossen en doet dat met verve.

NFON is een relatief nieuwe oplossing die in Nederland exclusief gedistribueerd wordt door Zetacom. Het is een cloud-telefonie oplossing, waarmee je kunt bellen, maar ook conference calls en presence-weergave mogelijk is. De oplossing is geschikt voor kleine organisaties tot aan enterprises, vanaf twee werknemers is het al een prima communicatie-oplossing.

Het installeren van NFON is redelijk straight forward. Of eigenlijk is ‘installeren’ nog een te groot woord, want het is letterlijk plug & play. NFON wordt als eindoplossing geleverd waarbij er diverse toestellen worden ondersteund. Bel je liever met een softphone, dat is dan ook mogelijk. NFON kent namelijk volledige integratie met Skype for Business. Ook op mobiele devices is de installatie zo gepiept.

NFON kent een uitgebreide integratie met andere software. Zo noemden we al de Skype for Business-integratie, maar ook is bellen vanuit Outlook mogelijk. Zeer noemenswaardig is de koppeling met een veelvoud aan CRM-pakketten. Zo wordt de nodige informatie omtrent gesprekken direct opgenomen in het door jou gebruikte CRM-pakket, denk dan aan SalesForce of Act!. Gesprekken zelf zijn zeer hoog van kwaliteit zonder ook maar een greintje storing.

Als gebruiker heb je de toegang tot Ncontrol, een online omgeving waar je jouw toestel zo kunt configureren als jij wilt. Zo zijn sneltoetsen aan te passen met een eigen gekozen functie, kun je doorschakelingen instellen en deelnemen aan conferenties. Dat laatste werkt met een toegekend nummer aan de conferentie met bijbehorende pin voor de beveiliging.

Als organisatie wil je jouw telefonie optimaal kunnen beheren. Ook dat is prima geregeld, want het beheerportal biedt je alle opties die je nodig hebt om de communicatie zo te routeren als je nodig hebt.

NFON combineert in haar oplossing eenvoud en gebruiksgemak met verregaande configuraties en routingopties. Dit maakt dat elk type organisatie én elk type gebruiker met oplossing uit de voeten kan. Zowel gewoon bellen als conferencing gaat prima en is zeer hoog van kwaliteit. Tel daarbij de ruime keuze aan toestellen op en je hebt een winnaar.
 


Nfon

Prijs: Vanaf €3,50 per gebruiker, per maand
Info: nfon.com

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie