Economieën en samenlevingen profiteren

Qualcomm: '5G vergelijkbare impact als introductie elektriciteit'

Redactie WINMAG Pro
Tijdens de keynote van chipmaker Qualcomm op techbeurs CES liet het bedrijf weten veel te verwachten van het supersnelle 5G. Volgens Qualcomm zal het effect van 5G zelfs vergelijkbaar zijn als de introductie van elektriciteit en wagens.

'5G wordt een nieuw soort netwerk, dat een enorme verscheidenheid aan apparaten met ongekende omvang, snelheid en complexiteit ondersteunt. 5G zal een impact hebben vergelijkbaar met de introductie van elektriciteit of de auto, waarvan gehele economieën en samenleving profiteren', laat Qualcomm-directeur Steven Mollenkopf weten, meldt CNET.

Cruciaal voor drie toekomstontwikkelingen

Het bedrijf ziet het 5G-netwerk als de basis voor drie belangrijke toekomstontwikkelingen: virtual reality, internet of things en connectiviteit van bedrijfskritische taken zoals zelfrijdende auto's en de gezondheidszorg.

Het belangrijkste aspect van 5G is de supersnelle dataoverdracht. Dit maakt het bijvoorbeeld mogelijk om snel 4K-video's te streamen, maar is cruciaal om autonome auto's onderdeel van ons leven te laten worden. De latentie ligt bij 5G namelijk op één milliseconde.

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie