Maar liefst drie nieuwe iPads dit jaar

Gerucht: drie nieuwe Apple iPads dit jaar

Redactie WINMAG Pro
Het is alweer bijna een jaar geleden sinds de introductie van de iPad Pro 9.7, hoog tijd voor een nieuwe dus. De meest recente geruchten doen geloven dat en niet één, maar zelfs drie nieuwe iPads zullen komen. De kans op een update van de iPad mini is echter klein, deze kwam voor het laatst uit in 2015.

Nieuwe iPads: focus op de zakelijke markt 

Apple legt vooral de focus op de grotere schermen met de verwachte nieuwe iPads. Dat is geen slechte keuze omdat de zakelijke markt nog steeds ruimte biedt om een laptop te vervangen voor een tablet. Dan is een groot scherm handiger. Volgens een rapportage van analist Ming-Chi Kuo kunnen we een update van de 12,9-inch iPad Pro verwachten, evenals een nieuw formaat tablet van 10 tot 10,5-inch en een goedkoper model van de 9,7-inch versie. Naar verwachting zullen de nieuwe iPads in het tweede kwartaal van 2017 verschijnen.
drie nieuwe ipads

Geen iPad mini 

Kuo meldt in zijn rapportage dat we waarschijnlijk geen update op de iPad mini hoeven te verwachten. Deze zal niet in staat zijn om ondersteuning te bieden aan Apple Pencil of de Smart Connector. Apple wil een nieuwe A10X-chip  plaatsen in de twee grootste modellen. Deze chip was enige tijd niet leverbaar omdat toeleverancier Taiwan Semiconductor Manufacturing Co niet in staat zou zijn om de door Apple gevraagde hoeveelheden te produceren.
Het goedkopere 9,7-inch model zal een A9-chip krijgen die is gebaseerd op de chip die de iPhone 6S draagt. Volgens Kuo gaat Samsung deze chip produceren en dit model iPad zal tevens de populairste zijn met zo’n 50 tot 60 procent van de totale verkopen.

Lees ook: Het tegenvallende 2016 van Apple

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie