Nokia steeds verder in het nauw

Redactie WINMAG Pro

Netwerkfabrikant Nokia heeft steeds meer problemen om de veranderingen op de netwerkmarkt bij te benen. In het laatste kwartaal van afgelopen jaar verzachtten kostenbesparingen en de overname van Alcatel-Lucent de problemen nog enigszins.

Op jaarbasis daalde het bedrijfsresultaat met 27 procent in het laatste kwartaal, meldt de Telegraaf. Toch wist het Finse bedrijf met 940 miljoen euro een beter resultaat te boeken dan de 788 miljoen die was voorspeld met marktonderzoek. De totale omzet daalde met dertien procent en kwam uit op zo'n 6,7 miljard euro.

Smartphonetijdperk en 4G nekken Nokia

Nokia heeft problemen sinds de komst van de smartphone. Het bedrijf kampt met een afnemenede vraag naar apparatuur voor 4G-netwerken. Aan het begin van deze eeuw waren de onverwoestbare toestellen onverminderd populair voor bellen en sms'en. Het opwaarderen naar het snellere netwerk 5G laat nog jaren op zich wachten. In januari kwam Nokia met een nieuw model smartphone op de markt, dat voorlopig alleen te koop zal zijn in China.  De telefoon was daar in een minuut uitverkocht. 

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie