Grote groep spreekt zich nu ook juridisch uit

Techbedrijven dienen juridisch document in tegen inreisverbod Trump

Redactie WINMAG Pro
Een groep van 97 techbedrijven, waaronder Apple en Google, hebben bij het Amerikaanse gerechtshof een document ingediend waarin zij zich uitspreken tegen het inreisverbod van Amerikaans president Donald Trump.

Opschorting inreisverbod

De bedrijven leverden zondag het statement aan, zo weet Bloomberg. Oorspronkelijk wilden de bedrijven de brief pas later indienen, maar besloten dat eerder te doen nadat een rechter in de staat Washington het inreisverbod tijdelijk opschortte.

De Amerikaanse regering was het niet eens met het besluit van de rechter en ging daarom in hoger beroep. Het document kan in deze zaak gebruikt worden om de techbedrijven te representeren. Ook Facebook, Airbnb, Intel, Netflix, Snapchat en Uber zijn in de brief opgenomen.

Inhoud brief

‘Immigranten maken veel van de grootste ontdekkingen van het land mogelijk, en creëren een aantal van de meest innovatieve en iconische bedrijven van het land’, verklaart de brief over het belang van immigranten uit Iran, Irak, Jemen, Somalië, Libië, Syrië en Soedan.

Ook geven de bedrijven aan dat het argument om het land te beschermen tegen kwaadwillende al lang geld voor Amerika. ‘Maar dat doet het al sinds het onderhouden van onze fundamentele inzet om immigranten te verwelkomen.’

Veel kritiek

De techindustrie behoort tot één van de grootste partijen die zich voortdurend uitspreekt tegen het inreisverbod van Trump. Zo stapte de CEO van taxi-app Uber al uit de economische adviesraad van de president.

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie