Apple krijgt last van smartphone op krediet

Redactie WINMAG Pro

Vanaf 1 mei wordt een smartphone (vanaf 250 euro) bij je abonnement kopen gezien als een lening. Deze wordt dan geregistreerd bij de BKR. Voor veel gebruikers een reden om overstappen op budgetmodellen en dat kan wel eens slecht uitpakken voor Apple.

De iPhones vallen namelijk niet onder de budgettelefoons en Apple heeft geen andere modellen op de markt gebracht, schrijft de Volkskrant. Als een smartphone als lening wordt gezien kan dat problemen opleveren voor de verstrekking van een hypotheek.

Concurrent Samsung heeft naast dure smartphones ook budgetmodellen en kan daarmee op de Nederlandse markt beter de consument bedienen. Ook fabrikanten als Huawei en Alcatel bieden veel budgettelefoons aan en kunnen Apple daarmee van de toppositie krijgen. Wat voor impact dit gaat hebben op de verkoop van de iPhone is nog niet bekend, maar de kans is groot dat mensen sneller zullen kiezen voor een budgetmodel. 

Verwacht wordt dat Apple later dit jaar de iPhone 8 zal uitbrengen. Dan weten we ook meer over de impact die deze nieuwe regelgeving met zich meebrengt. 

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie