In Nederland mogelijk nog duurder

iPhone van 2017 kost meer dan 1000 dollar

Redactie WINMAG Pro

Ter ere van het tienjarig jubileum van de iPhone wil Apple dit jaar flink uitpakken met zijn nieuwe smartphone. Het toestel zal daardoor een prijskaartje van ruim 1000 dollar kennen, omgerekend 935 euro.

Duurste iPhone ooit

Dat beweren althans bronnen van het Amerikaanse magazine Fast Company. Een adviesprijs van boven de 1000 dollar betekent dat het de duurste iPhone ooit wordt, waarmee het de meest uitgebreide iPhone 7 Plus van 969 dollar passeert.

Eén van de factoren van de prijsstijging is het gebruik van een OLED-scherm over de gehele voorkant van de aankomende iPhone. Dat kost Apple twee keer meer dan de huidige LCD-displays. Ook een groter geheugen drijft de prijs omhoog.

Lancering

Het scherm zou een formaat van 5,8-inch krijgen. Mogelijk verschijnen er ook twee andere versies met schermen van 4,7-inch en 5,5-inch. Die zouden niet over het OLED-scherm beschikken.
De naam voor de nieuwe iPhone is nog niet duidelijk. Volgens de bronnen kan het de iPhone 8 worden of de iPhone X. Dit laatste verwijst naar het tienjarig jubileum van de iPhone.

De bron geeft verder aan dat de nieuwe smartphone van Apple zoals gebruikelijk in september verschijnt. Eerdere geruchten spraken over een vroegere lancering. In verband met de koersomrekening kan de prijs voor Nederland zelfs nog hoger uitvallen.

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie