Vijf technologische must-haves in 2017

Redactie WINMAG Pro
Technologie ontwikkelt zich razendsnel, ook in 2017. IT-consultant Cognizant zette de vijf technologische ontwikkelingen op een rijtje die producenten en ondernemers volgens hen moeten omarmen in het nieuwe jaar.

1. Augmented Reality

Met augumented reality kan de computer de werkelijkheid nabootsen en deze verdiepen door het multimediaal te maken. Zo kunnen bedrijven trainingen levendiger en veelzijdiger maken. 

Ook kan AR producenten helpen bij het ontwikkelen van nieuwe producten. Zo zou volgens Cognizant Volkswagen gebruik van maken van deze technologie om berekende ongelukken te vergelijken met ongelukken in de realiteit. 

AR is met andere woorden de ideal manier om, ook in 2017, realiteit te simuleren. 

2. 3D-printen

3D-printen is niets nieuws onder de zon, toch wordt het fenomeen niet op grote schaal gebruikt door bedrijven. Zo kunnen vliegtuigonderdelen met een 3D-printer productiekosten en tijd besparen. Het lastige aan de printer voor bedrijven is dat het gehele productieproces op de schop moet, maar naar verwachting gaan in 2017 weer meer ondernemers overstag. 

3. Data als onderdeel van het proces

Data zijn het nieuwe goud. Analyse, algoritmes, big data en automatisering kunnen bijdragen ana het proces, naast machines. Het draagt bij aan innovatie, productiviteit en besluitvorming bij bedrijven. Het is niets meer of minder dan het koppelen van verschillende informatiestromen over een dienst of product en aan de hand daarvan (productie)fouten en defecten lokaliseren. 

4. De zelfrijdende en connected auto

Vervoer maakt nu al een cruciaal deel uit van onze economie en maatschappij. Door de komst van de zelfrijdende auto zal dit alleen nog maar toenemen en veranderen. Met dit voertuig zal transport makkelijker worden omdat aan de hand van data problemen makkelijker te lokaliseren zijn en fileproblemen en chauffeurspersoneel zo goed als verleden tijd worden. 

5. Cybersecurity

Cognizant verwacht tenslotte dat cybersecurity en nieuwe datawetgeving technologische vooruitgang in de weg kunnen staan. Bedrijven moeten daarom alert zijn op deze ontwikkelingen en innovatie af moeten stemmen op deze ontwikkelingen. 

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie