Uitgaven aan tech lopen in 2017 op tot 2,25 biljoen euro

Redactie WINMAG Pro
De wereldwijde uitgaven aan technologische producten zullen dit jaar uitkomen op 2,25 biljoen euro. De samengestelde jaarlijkse groei komt daardoor neer op 0,3 procent.

Dat voorspelt althans gerespecteerd marktonderzoeker IDC, weet The Register. Het bedrag is een verzameling van software, hardware en diensten. De prioriteit lijkt vooral te verschuiven naar software zoals beveiliging, content management en bestanden delen.

Bedrijven

Het grootste gedeelte van de uitgaven zal met meer dan 45 procent afkomstig zijn van bedrijven waar op zijn minst 1000 personen werken. Bedrijven met een personeelsbestand van kleiner dan tien is goed voor een kwart van de uitgaven.

Vooral de financiële sector en productie-industrie zullen met 30 procent van het bedrag veel uitgeven aan technologie. Zij zvinden zichzelf opnieu uit voor het cloud- en mobiele tijdperk.

Consumenten

IDC verwacht dat consumenten dit jaar meer dan twintig procent van de totale uitgaven aan technologische producten representeren. De grootste markt is overigens de Verenigde Staten, gevolgd door West Europa en Azië zonder Japan.

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie