Reactieve beveiliging niet goed genoeg

Oud FBI-medewerker: 'We verliezen de strijd tegen hackers'

Redactie WINMAG Pro
De berichten van cyberaanvallen vliegen je tegenwoordig om de oren. En hoewel bedrijven en overheden hard werken om hackers tegen te gaan, lijken hackers aan de winnende hand.

Dat hackers drukke tijden hebben is wel duidelijk. Zo lijkt het erop dat Russische hackers de uitslag van de Amerikaanse verkiezingen hebben beïnvloed, zijn er gegevens van een miljard Yahoo-gebruikers gestolen en is de metrolijn van San Francisco een dag lang gratis geweest door een aanval. Overheden en cybersecurity-bedrijven roepen veelal dat ze hard aan het werk zijn om nieuwe aanvallen tegen te gaan, maar volgens oud FBI-medewerker Jason Truppi winnen de hackers snel terrein.

Hacker
Lees ook: Gastexpert: Door de ogen van een hacker

Reactieve houding

Het grootste probleem is volgens Truppi de reactieve houding van de cybersecurity-bedrijven en overheden. De bedrijven werken al jaren reactief terwijl ze al lang weten dat dit niet werkt. 'Er is een pro-actieve houding nodig' aldus Truppi.

Bescherm jezelf tegen hackers

Ondanks dat hackers terrein winnen, is het wel mogelijk jezelf te beschermen tegen hackers. Wees kritisch bij openbare netwerken, klik niet op vreemde links en stel een tweevoudige authenticatie in.

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie