Sneller en groter

Ericsson komt met 5G-plaform

Redactie WINMAG Pro
Het Zweedse telecombedrijf Ericsson komt met een 5G-platform, geschikt voor toepassingen in de virtual- en augmented reality.

Met de snelle opmars van nieuwe technologien als virtual reality wordt data steeds groter. Het verzenden van die grotere databestanden gaat daarmee ook langzamer. Met een 5G-toepassing wil Ericsson dat het terrabytes aan data snel kan transporteren. Daarbij biedt het bedrijven onder andere een 'mini-link'  die snelheden haalt van 10Gbps. 

Marktleider in 2026?

Volgens Ericsson is de Zweedse vondst belangrijk voor bedrijven. Hiermee kunnen ze nieuwe technologieen inzetten en meenemen in hun bedrijfsplan. De Zweden gingen de samenwerking al aan met Deutsche Telekom en SK Telecom met de bouw van een intercontinentaal 5G-netwerk. En volgens eigen zeggen was dat een succes. Ook in Nederland is Ericsson actief. Samen met KPN, Huawei en TNO startte het in 2015 een 5G-proef in Groningen. Ericsson verwacht een marktpotentie van 582 miljard dollar wereldwijd in 2026. Het hoopt leidend te worden in de omwenteling naar een sneller wereldwijd netwerk. 

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie