Remix OS verandert smartpone in pc

Redactie WINMAG Pro
Ontwikkelaar Jide heeft een nieuwe versie voor zijn Remix OS aangekondigd, die het mogelijk maakt om je smartphone als desktop te gebruiken.

Jide zal zijn nieuwe versie de naam Remix OS on Mobile geven, zo valt te lezen op de website. De functie is daarmee vergelijkbaar met Windows Continuum. Ook hier schakel je de smartphone aan op een externe monitor.

Virtuele pc

De telefoon is dan als het ware het hart voor de virtuele pc. Gebruikers zien namelijk een interface zoals ze gewend zijn van een desktop. Het is dan alleen nog noodzakelijk om een bluetooth muis en toetsenbord aan te sluiten.

Tegenover The Verge noemt Jide het een voordeel niet na te hoeven denken over het meebrengen van tablet of laptop. 'Als je telefoon [je pc] kan vervangen is dat een grote besparing, en het heeft dat grote impact op productiviteit.

Lancering

Alle Android-apps worden op het grotere scherm geschaald. Zo kun je bijvoorbeeld games als Candy Crush of tekstverwerkers als Microsoft Word een stuk eenvoudiger gebruiken. Remix OS for Mobile moet in de zomer verschijnen.

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie