Ook topadvocaat trekt conclusies

Yahoo-CEO ziet af van bonus na hack

Redactie WINMAG Pro
Yahoo-directeur Marissa Mayer neemt dit jaar haar bonus niet aan vanwege een beveiligingslek die meer dan 1 miljard gebruikers trof.

Topadvocaat

Mayer weigert daarmee een cashbonus van 2 miljoen dollar, omgerekend 1,9 miljoen euro, en een aandelenbonus van enkele miljoenen dollars. Dat valt te lezen in de jaarcijfers van Yahoo. Tegelijkertijd maakte topadvocaat Ronald S. Bell zijn aftreden bekend.

De grootschalige datadiefstal vond vooral plaats in 2013 en 2014, waarbij Mayer verweten werd te langzaam gereageerd te hebben. In 2015 en 2016 werden er met nepcookies nog eens 32 miljoen accounts buitgemaakt.

Verizon

De weigering van het extraatje gebeurt vlak voor de verkoop van Yahoos internetactiviteiten aan telecomcommunicatieconcern Verizon. Tijdens de overname werd er vanwege de grootschalige hack al een korting van 350 miljoen dollar afgesproken.

Hoewel het beveiligingslek onder de leiding van Mayer plaatsvond, waren investeerders voornamelijk positief over haar. De koers van het aandeel schoot sinds haar komst omhoog.

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie