d!conomy: no limits - de CeBIT 2017

Redactie WINMAG Pro
Wanneer je het hebt over digitalisering en alles hieromheen, dan kun je niet om de CeBIT heen. Deze jaarlijkse beurs in Hannover, Duitsland combineert ook dit jaar weer business, technologie en innovatie waarbij je als aanwezige geheel op de hoogte wordt gebracht wat betreft de laatste digitale innovaties.

De CeBIT is wereldwijd het belangrijkste evenement voor de digitalisering en wordt dit jaar van 20 t/m 24 maart gehouden. De CeBIT presenteert zich ieder jaar in Hannover op ’s werelds grootste beursterrein en wordt gezien als dé barometer van de IT-industrie. In een unieke verbondenheid van beurs en congres presenteren deelnemende wereldconcerns, middelgrote, kleine en startupbedrijven de relevante thema’s van informatietechnologie en digitalisering.

Centraal staan de nieuwste technologieën, zoals kunstmatige intelligentie, autonome systemen, virtual reality, augmented reality, mensvormige robots en drones. Door de combinatie van expositie, conferentie en netwerkactiviteiten is de CeBIT een must voor het hele digitale bedrijfsleven. De CeBIT heet ook startups hartelijk welkom. Bij SCALE 11 presenteren zich meer dan 400 startups. Japan is deze editie partnerland.

Thema 2017: d!conomy: no limits

De effecten van de digitale transformatie zijn overal merkbaar. In de economie worden overgeleverde processen, gevestigde structuren en bestaande grenzen tussen branches weggevaagd. Over samenwerking wordt opnieuw onderhandeld door ondernemingen in verschillende branches, vaak ook op de snijvlakken van mens en technologie. Nieuwe arbeidsvormen en nieuwe zakelijke modellen ontstaan.

d!conomy

Met het centrale thema „d!conomy: no limits“ plaatst de CeBIT kansen en gerichte mogelijkheden van de digitale transformatie in het middelpunt. Ook geeft het aan dat de grenzen tussen mens en machine, tussen realiteit en virtualiteit veranderen. De mens is de vormgever van het digitale tijdperk en dient zich niet in zijn denken en mogelijkheden te beperken, maar moet kansen open beoordelen en veranderingen actief mee sturen. Toepassingen van Internet of Things en nieuwe technologieën verbreden de horizon. Het is nu zaak met deze technologieën geld te gaan verdienen.

Op de CeBIT worden komende editie concrete voorbeelden van digitalisering in de autobranche, voor banken en verzekeringen, handel, gezondheid en overheid gepresenteerd.

Sprekers

Naast een breed spectrum aan partijen die hun nieuwste technologieën tonen op de beursvloer, heeft de CeBIT dit jaar een indrukwekkend aantal van meer dan tweehonderd sprekers weten te strikken. Zo zal Edward Snowden via videolink ingaan op het presidentschap van Donald Trump en wat dit betekent voor de werking van Amerikaanse intelligence-diensten, geeft een van de grondleggers op het gebied van OCR-technologie - Ray Kurzweil - een presentatie en komt Hiroshi Ishiguro, pionier in robotica, spreken.

CeBIT feiten en cijfers
Hot topics

Elk jaar presenteert de beurs enkele hot topics, onderwerpen die op dat moment de toon bepalen in het IT-landschap. Technologieën die raken aan deze onderwerpen vind je terug op de beursvloer onder exposanten en onder de vele sprekers tijdens de conferenties. Dit jaar staan de volgende hot topics in de spotlight:

  • Cloud: Met toenemende digitalisering is er behoefte aan nieuwe softwareen storagemodellen. Op de beurs zullen leidinggevende producten en oplossingen te zien zijn die de gang naar de cloud vergemakkelijken.
  • Big data: Data is het goud van de 21e eeuw. Of het nu gaat om de analyse van data of het minen hiervan, bezoekers van CeBIT vinden op de beurs de nieuwste Big Data-technologieën.
  • Internet of things: Het Internet of Things zal het ITlandschap volledig omgooien. Deze verandering is al ingezet en vraagt om bijpassende oplossingen. SECURITY Met data die in waarde stijgt, neemt ook cybercriminaliteit toe. Hiervoor zijn oplossingen nodig die óók meegroeien.
  • Mobility: Mobiel werken is al niet meer weg te denken uit zakelijke omgevingen. Op CeBIT 2017 tref je de nieuwste ontwikkelingen op mobiel gebied aan. SOCIAL BUSINESS Het menselijke gezicht van zakendoen wordt meer en meer naar voren geschoven. Tijdens CeBIT 2017 wordt door middel van sprekers en het tonen van oplossingen ingegaan op hoe je als organisatie directer contact met klanten kunt onderhouden.

CeBIT 2017

Wil jij naar CeBIT, registreer je dan op deze website met de volgende code om korting te ontvangen:  

bdzwd

Als je op bovenstaande link klikt kom je direct in de ticketactivatie terecht en is je persoonlijke code al ingevuld. Na succesvolle registratie ontvang je het ticket via het opgegeven e-mailadres. Download ook de officiële CeBIT app, hierin kun je inloggen en je geregistreerde ticket terug vinden. Je hoeft dan niet perse het ticket uit te printen, maar kunt gewoon je smartphone scannen bij de ingang. Voor deze app is overigens geen internet nodig. Het maakt ook navigeren op het beursterrein erg gemakkelijk en ook alle exposanten en events staan erin geregistreerd.

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie