Apple komt met maar liefst drie nieuwe producten.

Apple kondigt nieuwe producten aan

Redactie WINMAG Pro
Apple heeft zojuist drie nieuwe producten aangekondigd. Het bedrijf brengt een speciale editie van de iPhone 7 en iPhone 7 Plus uit, waar een deel van de opbrengsten naar het goede doel gaan. Daarnaast komt de fabrikant met een 9,7-inch iPad met Retina-display. Tot slot kondigde Apple 'Clips' aan, een foto- en videobewerkingsapp.

iPhone 7 en iPhone 7 Plus

De fabrikant kondigde zojuist een Special Edition aan van iPhone 7 en de iPhone 7 Plus. Het is een felrode aluminium uitvoering ter ere van de tienjarige samenwerking tussen Apple en (RED), een organisatie die zich inzet tegen aids. Een deel van de verkoopopbrengsten gaan naar stichtingen die aids bestrijden. Apple werkt al langer samen met (RED) en droeg al meer dan 130 miljoen dollar bij aan het fonds. 

Beide iPhones beschikken over goede camera's waarmee je zowel overdag als 's nachts foto's en video's maakt. Ten opzichte van hun voorgangers zijn ze daarnaast krachtiger, gaat de batterij langer mee en zijn ze voorzien van indrukwekkende stereospeakers. Dankzij een breed kleursysteem komen beelden in de display tot hun recht. Daarnaast is de iPhone 7 (Plus) stof- en waterbestendig.  

Het werk van (RED) richt zich op levensreddende hiv-/aidsprogramma’s in sub-Saharaans Afrika; daar woont meer dan tweederde van alle mensen ter wereld die hiv-positief zijn. Elke cent die wordt opgehaald door (RED) gaat rechtstreeks naar het Wereldfonds en wordt gebruikt voor tests, ondersteuning, behandeling en preventieprogramma’s. Speciale aandacht gaat uit naar het voorkomen dat het virus wordt overgedragen van moeders op hun ongeboren kinderen. Sinds de oprichting in 2006 heeft (RED) al meer dan 465 miljoen dollar opgehaald voor het Wereldfonds. 

9,7-inch iPad met Retina-display

Apple heeft verder drie nieuwe producten gelanceerd. Een 9,7-inch tablet, videobewerkingsapp Clips en de iPhone 7 en iPhone 7+. De iPad met het populaire 9,7-inch formaat heeft een aantal nieuwe snufjes, en is met zijn €409,- goedkoper dan zijn voorgangers. De nieuwe variant heeft een mooi Retina-display dat meer dan 3.1 miljoen pixels weergeeft. Daarmee komen foto's en video nog beter tot hun recht. Ondanks de robuuste, maar dunne aluminium behuizing weegt deze tablet minder dan vijfhonderd gram. Verder zit er een door Apple ontworpen A9-chip met 64-bits architectuur in voor razendsnelle grafische prestaties voor apps en games. Dit heeft echter beperkt invloed op de batterij, die volgens Apple nog steeds de hele dag meegaat. 

Ook de camera's zijn verbeterd die bij weinig licht goed presteren en HD-video kunnen opnemen. Handig om op afstand met je familie en vrienden te facetimen. Ook heeft de iPad snelle draadloze voorzieningen die eenvoudig verbinding maken met LTE-frequentiebanden wereldwijd. Via twee Apple SIM-kaarten maakt het mogelijk om in meer dan 140 landen verbinding te maken met data-abonnementen. De iPad wordt ook geleverd met iOS 10 waarmee je berichten nog leuker kunt aankleden, Siri kunt gebruiken voor verschillende apps en nieuwe multitaskingfeatures hebt zoals Slide over, Split View en Beeld-in-beeld. 

De iPad is verkrijgbaar in zilver, goud en spacegrijs vanaf €409,- voor het 32-GB model met wifi. De variant met wifi en Cullular kost €569,-.

Apple Clips

Een ander nieuw product is Apple Clips, een foto- en videobewerkingsapplicatie. Hiermee kun je videofragmenten, foto's en muziek combineren in een pakkende video en delen via de berichten-app. Ook is het mogelijk om ze te posten op Instagram, Facebook en andere sociale media. 

Eén van de functies is Livetitels. Daarmee kunnen gebruikers zelf bijschriften en titels inspreken om die vervolgens van animaties te voorzien. Ook is het mogelijk grappige effecten toe te passen zoals stripboekfilters, tekstballonnen, vormen en schermvullende posters met animaties. De app werkt niet met ingewikkelde tijdlijnen, sporen of bewerkingstools. Het enige wat een gebruiker hoeft te doen is een video samen te stellen uit meerdere fragmenten. Met Clips hebben gebruikers keuze uit tientallen soundtracks die zich automatisch aanpassen aan de duur van de video. 

Clips kan vanaf begin april gratis gedownload worden in de App Store.



 

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie