Studentenfonds DSIF investeert 50.000 euro in de startup.

Startup Grasp krijgt 50.000 euro cadeau

Redactie WINMAG Pro
Het Dutch Student Investment (DSIF) gaat vijftigduizend euro investeren in de startup Grasp, een spin off van Universiteit Twente (UT). Het bedrijf heeft een algoritme ontwikkeld en gepatenteerd dat grote hoeveelheden content op websites of blogs razendsnel analyseert.

Promovendus van de universiteit Frans van der Sluis, ontwikkelde met Grasp een algoritme dat grote bulken content zoals blogs en nieuwsartikelen analyseert en structureert. Maar dat bestaat toch al? 'Nee', zegt Peter Hoekstra van Grasp. 
 

   

De graspindex 

Gepatendeerd algoritme

'Content targeting gebeurt nu nog op basis van demografische gegevens. Er wordt gekeken waar een bezoeker vandaan komt en welke content die persoon leest. Zo weet je dat een vrouw van middelbare leeftijd uit Enschede, bepaalde pagina's regelmatig bezoekt. Maar dat zegt nog weinig over deze vrouw. We weten bijvoorbeeld niet welke opleiding ze heeft genoten.' 

Grasp zet geen demografie in, maar laat een wiskundig algoritme het werk doen. Het zoekt naar zogenoemde Sweet Spots, punten waar de informatie het beste binnenkomt. Welke content werkt het beste en op welke manier? Het algoritme kijkt naar onderwerpruimte, schrijfstijl en complexiteit. Bedrijven kunnen op basis van die analyses hun boodschap aanpassen en beter overbrengen. 

Voor wie is Grasp?

'Onze eerste doelgroep is de content marketeers', zegt van der Sluis in het nieuwsbericht van UT. 'We zijn erachter gekomen dat onze analyses de perfecte basis vormen voor een data-driven contentstrategie. We hebben de afgelopen maanden gewerkt aan een samenwerking met het Amsterdams-Enschedese contentbureau Blutarsky die daarin zijn gespecialiseerd en samen met ons de markt gaan bewerken.'

Dutch Student Investment Fund

Naast een financiële bijdrage van vijftigduizend euro blijft studentenfonds DSIF nauw betrokken bij de ontwikkeling van Grasp. Het Dutch Student Investment Fund is het eerste fonds in Europa dat geheel voor en door studenten wordt gerund. Het fonds is open-ended en investeert al in de beginfases van startups van studenten, afgestudeerden en promovendi. 

 

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie