Instagram gaat gevoelige foto's afschermen

Redactie WINMAG Pro
Foto's en andere content op Instagram die door gebruikers als gevoelig wordt ervaren, zal binnenkort worden afschermen door het sociale medium. Alleen door op de foto of video te tappen zal de content zichtbaar worden.

Na het melden van content met gevoelige informatie gaat een team van moderatoren er mee aan de slag, schrijft NU.nl. Vervolgens kijkt dit team of er inderdaad sprake is van een terechte melding van gevoelige content. De inhoud wordt vervolgens afgeschermd en gebruikers kunnen de content alleen zien door op de foto of video te tappen. 

Instagram laat weten dat het geen nieuwe richtlijnen zal opstellen, foto's kunnen echter ook buiten deze bestaande richtlijnen als aanstootgevend of problematisch worden ervaren. Daarmee zijn de richtlijnen enigszins arbitrair te noemen. 

Tweetrapsverificatie

Om de privacy van gebruikers te beschermen heeft Instagram nu ook voor alle gebruikers een extra verificatie ingevoerd. at betekent dat gebruikers een code toegestuurd krijgen als iemand anders probeert in te loggen op hun account. Dat werd eerder al geintroduceerd in februari 2016 voor enkele gebruikers, maar is nu voor alle Instagrammers van toepassing. 

 

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie