In het kort: Ewent USB 3.1 Docking Station

Redactie WINMAG Pro
Iedereen die diverse generaties aan desktops in zijn bezit heeft gehad heeft nog wel een (ongebruikte) harddisk slingeren waar mogelijk waardevolle data opstaat of die nog prima dienst kan doen als extra opslag. Het dockingstation van Ewent biedt uitkomst.

Het dockingstation van Ewent maakt het voor iedereen gemakkelijk om die rondslingerende harddisk weer in gebruik te nemen of om er een backup van te maken. Sluit de dock aan en verbindt deze met je device waarmee je de schijf wilt bekijken of waarop je de backup wilt maken. Bovenop de dock sluit je de schijf aan en je bent in feite klaar.

De schijf wordt vervolgens herkent als externe opslag waarna je de inhoud kunt bekijken. Ewent levert de dock ook met backup-software. Handig, want bovenop de dock vind je een backup-knop. De software zelf, One Touch Backup van ASMedia, doet z’n werk prima, maar veel opties hoef je niet te verwachten. Dat is ook niet nodig, want de meest essentiële zaken zoals filemanagement, het selecteren van het type bestanden waar backups van gemaakt moeten worden en een eigen backupschema zijn allemaal mogelijk. De snelheid zelf bedraagt tot aan 5 Gbps wanneer je USB 3.1 gebruikt, maar USB 2.0-aansluitingen worden ook ondersteunt.

Hoewel het dockingstation weinig bijzonders doet, doet het device datgene wat het moet doen gewoon prima. Prettig zijn daarbij de one touch backup-mogelijkheden waarbij je geen omkijken meer hebt naar het maken van backups. Een handig apparaat voor iedereen die zijn rondslingerende schijven een tweede leven gunt.

Prijs: € 33,99
Info: ewent-online.com

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie