Xperia XZs heeft interessante functies

De Xperia XZs met slow mo-camera ligt in de winkels

Redactie WINMAG Pro
Het is de eerste smartphone ter wereld met een super slow motioncamera: de Sony Xperia XZs. Deze ligt vanaf vandaag in de winkels.

Slowmotion video

Het paradepaartje van Sony heeft een aantal interessante specificaties. Allereerst de camera die met de Motion Eye-technologie maar liefst 960 beelden per seconden kan opnemen. In de sensor zit een geïntegreerd geheugen. Dat stelt de gebruiker in staat om tijdens het filmen de slowmotion functie aan te zetten. De beelden kan vier keer langzamer worden afgespeeld dan concurerende modellen. Ook de uitleessnelheden zijn vijf keer sneller zijn dan andere toestellen. 

Verbeterde lens

Naast het filmen zit er ook een handige fotofunctie op de Xperia XZ. Voordat gebruikers een moment vastleggen, kunnen ze de Predictive Capture aanzetten. Die registreert beweging voor de lens waarna het automatisch in hoog tempo vier foto's maakt. Achteraf is het een kwestie van kiezen welk beeld het mooiste is. Verder is lens ook verbeterd ten opzichte van vorige modellen. Zo heeft de lens 19 procent grotere pixels waarmee het meer licht weet vast te leggen. Ook bij weinig licht zorgt het voor scherpe foto's, met minder ruis en een grotere helderheid. 

Predictive Capture geeft je de mogelijkheid om een foto te kiezen voordat je er überhaupt één hebt genomen. Dit komt door de Motion Eye™ camera welke uit zichzelf beweging registreert voor de lens en dan automatisch al vier foto’s voor je maakt. De leukste foto kies je vervolgens uit een selectie van vier beelden, die één seconde voordat je op de knop drukte zijn gemaakt. Zo heb je altijd de perfecte foto van jouw moment.

De perfecte foto is vervolgens nog scherper en gedetaileerder door de nieuwe sensor met 19% grotere pixels om meer licht vast te leggen, zelfs bij weinig licht of in omgevingen met tegenlicht. Ook zijn er verbeteringen gemaakt in de mobiele verwerkingsengine Bionz, waardoor je scherper bewegend beeld vast kunt leggen zonder ruis en dankzij de nieuwe G-lens zijn de helderheid, details en textuur van unieke momenten van ongekende beeldkwaliteit. 

Geluid

Tot slot staat Sony Xperia van oudsher bekend om zijn sterke geluidskwaliteit. Ook bij de Xperia XZs is dat het geval met de geïntegreerde Hi-Res Audio-oplossing die muziek in de hoogste resolutie afspeelt. Ook wanneer muziek via bluetooth naar een externe speaker wordt gestreamd, is er een minimaal kwaliteitsverlies. 

De Sony Xperia XZs is te koop 649 euro en verkrijgbaar in de kleuren Ice Blue, Warm Silver en Black. 

Voor meer informatie kijk op: www.sonymobile.com

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie