Samsung The Frame: de TV als kunstwerk

Redactie WINMAG Pro
‘Een TV is niet langer een TV, maar een kunstwerk’, zegt Michael Zöller, vice president visual displays bij Samsung Europa tijdens IFA’s Global Press Conference 2017. Daarom introduceert Samsung vandaag The Frame, een Samsung TV die je in je kamer plaatst als kunstwerk..

The Frame is een  TV als kunstwerk en is voorzien van de nodige sensoren die je TV veranderen van een gewone TV naar een permanent onderdeel van je interieur. De ingebouwde licht-, beweging- en herkenningsensoren maken dat de TV aangaat zodra je in de buurt bent. Met de Invisible Connection-cable van Samsung voorkom je een wirwar van draden waardoor The Frame eigenlijk overal te plaatsen is zonder dat je rekening moet houden met de toevoer van stroom.

The Frame: de TV als kunstwerk

Samsung lanceert The Frame met een veelvoud aan kunstwerken, statische beelden die getoond worden wanneer je de TV niet actief gebruikt. Het is een interessant concept die past in de ingezette lijn van Samsung om meer te halen uit de TV als middelpunt van de huiskamer. Of, zoals Zöller​ zegt: 'Over enkele jaren praten we niet meer over resoluties of beeldkwaliteit, maar over hoe de TV actief bijdraagt aan het design in huis en hoe dit een onderdeel wordt van je interieur.'

Prijs en beschikbaarheid

Op The Frame hoef je niet lang te wachten. Samsung lanceert The Frame namelijk al eind mei. De Nederlandse prijzen zijn helaas nog niet bekend. In The Frame zien we een interessante innovatie en ook een noodzakelijke. Op beeldkwaliteit innoveren loopt op zijn einde, dus zal er iets anders verzonnen moeten worden om de TV interessant te maken voor consumenten.

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie