Ook Europese vluchthavens mogelijk op banlijst devices VS

Redactie WINMAG Pro
Vorige maand legde de VS een ban op aan het meenemen van elektronische apparatuur vanuit diverse landen in het Midden-Oosten. Deze ban wordt nu mogelijk doorgetrokken naar enkele Europese vliegvelden.

Op het moment is het niet toegestaan om apparaten groter dan een smartphone mee te nemen op vluchten naar de VS vanuit diverse landen in het Midden-Oosten. Dit vanwege de mogelijkheid om bijvoorbeeld notebooks te voorzien van explosieven. Hoewel de ban nu nog niet geldt voor Europese vliegvelden is het niet ondenkbaar dat deze wel ingevoerd wordt.

Gillian Christensen, woordvoerde van de US Department of Homeland Security, zegt tegenover The Guardian: ‘We blijven het dreigingsniveau evalueren en maken op basis hiervan keuzes, maar hebben op het moment nog niet besloten om de ban uit te breiden naar andere vliegvelden.’ Desondanks verklaren bronnen van de krant dat de VS weldegelijk aan het kijken is om de ban uit te breiden. Ondermeer Groot-Brittannië zou op de zwarte lijst staan.

Consequenties voor zakelijke reizigers

Hoewel de ban in eerste instantie enkel voor ongemak lijkt te zorgen, heeft die weldegelijk verregaande gevolgen en dan met name voor zakelijke reizigers. Zo vliegen zij vaak premium om ook in de lucht te kunnen werken. Een ban zou hier een eind aan maken aangezien organisaties de voordelen van premium vliegen voor veel van hun medewerkers niet meer inzien. Dat is uiteraard iets waar vliegmaatschappijen niet blij mee zijn gezien het feit dat dit hun behoorlijk wat geld oplevert.

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie