In het kort: Samsung Galaxy S8 en S8+

Redactie WINMAG Pro
De Galaxy S8 is het toestel wat Samsung na het Note 7-debacle wel kan gebruiken. Het toestel is een mooie upgrade van de Galaxy S7, maar biedt weinig verrassingen vanwege de vele lekken afgelopen maanden.

De Galaxy S8 komt in een normale en een plus-variant. De Galaxy S8 heeft een 5.8-inch scherm en de Galaxy S8 Plus een 6.2-inch scherm. Beide toestellen hebben een Super AMOLED-paneel met een resolutie van 2960 x 1440 pixels. Dit is de maximale resolutie, standaard staan de toestellen ingesteld op een full HD-resolutie wat er voor moet zorgen dat je stroom bespaart.

De toestellen draaien op een Samsung Exynos 8895 octa core-CPU en hebben 4GB aan intern geheugen aan boord. Wat opslag betreft heb je 64GB tot je beschikking, uit te breiden tot 256GB via MicroSD. Het OS betreft uiteraard Android 7.0. Het display is meteen ook de trekker van beide toestellen. Deze beslaat de gehele voorkant wat er behoorlijk mooi uitziet. Je krijgt veel scherm en weinig bezel, zonder dat het toestel lomp aandoet. Hiervoor is wel de home-knop opgeofferd. In plaats daarvan is er een soft-button in het scherm toegevoegd gecombineerd met haptic feedback onderaan het scherm. De vingerafdrukscanner bevindt zich nu achterop het toestel naast de cameralens.

Toch zijn er ook andere manieren om je Galaxy S8 te beveiligen, en wel via de irisscanner die Samsung in de toestellen heeft ingebouwd. Daarnaast ondersteund het toestel gezichtsherkenning, naast uiteraard beveiliging middels wachtwoorden en patronen. De toestellen zijn aanvankelijk in drie kleuren verkrijgbaar: Midnight Black, Orchid Grey en Arctic Silver.

Prijs: € 799,- (Galaxy S8); € 899,- (Galaxy S8 Plus)
Info: samsung.com

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie