Apple ziet verkoop iPhone teruglopen

Redactie WINMAG Pro
Apple heeft in het eerste kwartaal van 2017 minder exemplaren van de iPhone verkocht dan dezelfde periode een jaar eerder.

Verkoop

Dat blijkt uit de kwartaalcijfers van het bedrijf. In de eerste drie maanden van dit jaar werden 50,8 miljoen Apple smartphones verkocht, terwijl er een jaar eerder nog 51,2 miljoen iPhones over de toonbank gingen. Analisten voorspelden een verkoopaantal van 52 miljoen exemplaren.

Van de iPad verkocht Apple in het eerste kwartaal van 2016 nog 10,3 miljoen stuks, terwijl dat nu uitkomt op 8,9 miljoen. De Mac-computers stegen van 4 miljoen naar 4,2 miljoen.

Omzetgroei

De omzet van Apple viel met 52,9 miljard dollar, omgerekend 48,4 miljard euro, wel hoger uit dan de 50,6 miljard dollar van vorig jaar. De nettowinst steeg van 10,5 miljard dollar naar 11 miljard dollar.

De groei is enerzijds te danken aan de afname uit diensten als de App Store, Apple Music en iCloud: 7 miljard dollar omzet ten opzichte van 5,9 miljard dollar. Anderzijds steeg ook de verkoop van producten uit de categorie overig, waartoe de Apple Watch en AirPods behoren, van 2,2 miljard dollar naar 2,9 miljard.

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie