Dubbelslag van Toshiba

Dit zijn de Portégé X30 en Tecra X40

Redactie WINMAG Pro
De ambities van Toshiba om steeds weer met de meest innovatieve must have-laptops op de markt te komen betaalt zich in klinkende munt uit in de vorm van de recent geïntroduceerde Portégé X30 en Tecra X40. Wat maken deze laptops zulke uitschieters? We zoeken het voor je uit.

Een nieuw seizoen, nieuwe Toshiba-producten. Deze lente gaat het om de Portégé X30 en Tecra X40. Dat zijn elegant vormgegeven laptops uitermate geschikt voor veeleisende werkzaamheden van professionals. De twee laptops wegen opvallend weinig en passen daarmee naadloos in de serie ultradunne, ultralichte zakelijke laptops die we al van het Japanse merk kennen.

De Portégé X30 en Tecra X40 maken net als de eerder dit jaar gepresenteerde hybride 2-in-1 Portégé X20W gebruik van Windows 10 Pro. Bijzonder is het feit dat binnen het chassis van magnesium de hybride koeltechniek actief is. Daardoor halen de laptops het maximale uit de zevende generatie Intel Core-processors. Beide laptops zijn vormgegeven volgens het Toshibakleurenschema Onyx Blue en Light Gold. De afwerking is tiptop te noemen.

Jarenlange expertise

Ronald Ravel, country Manager van Toshiba Information Systems Benelux: 'Bij de Portégé X30 en Tecra X40 is in elke stap van het ontwerpproces onze jarenlange expertise in mobiele devices herkenbaar. Van de vormgeving en de productie tot en met het uitputtende testen van de machines. We zijn ervan overtuigd dat dit ook gevoeld wordt in de eersteklas werkervaring die kenniswerkers ermee opdoen.'

Laten we eens wat dieper ingaan op de specificaties. De Tecra X40 is 16,9mm dun, weegt slechts 1,25kg en heeft een scherm van 14-inch. De Portégé X30 heeft een scherm van 13,3-inch, weegt nog minder en wel 1,05kg en is maar 15,9mm dun, 11 procent dunner en 13 procent lichter dan de prijswinnende voorganger. Het magnesium ToughBody-chassis heeft een honingraatstructuur dat helpt bij de versteviging en vangt bij vallen schokken op. Beide laptops zijn uitgevoerd met kristalheldere, ontspiegelde schermen met een hoge resolutie (1920 x 1080).

Optioneel is de In-Cell Touch-technologie, waardoor het nog makkelijker is om onderweg snel te werken. Uiterst handige aspecten van de apparaten zijn de schermen die breedbeeldkwaliteit zonder af te dingen op optimale aanraakconfiguratie bieden. De toetsenborden zijn voorzien van achtergrondverlichting en hebben toetsen die iets vergroot zijn, zodat er vlot en foutloos mee te werken is.

Jouw data extra beveiligd

De veiligheid van jouw data is al een flinke poos en terecht een hot issue. Wel zo fijn dat de Portégé X30 en Tecra X40 zijn voorzien van meerdere beveiligingslagen om gevoelige bedrijfsgegevens te beschermen. Zo maken beide machines gebruik van technologie voor biometrische en gezichtsherkenning – zichtbaar in de nieuwe Touchpad met ingebouwde vingerafdruklezer, SecurePad met Synaptics Natural ID-vingerafdruksensor.

Optioneel kunnen de devices gebruik maken van een IR-camera voor gezichtsherkenning op basis van Intel Authenticate en Windows Hello. Gecombineerd ontstaat een persoonlijke, veilige toegang zonder wachtwoordgebruik. Deze veiligheidslagen worden ondersteund door Toshiba’s eigen ingebouwde BIOS, die het risico op nietgeautoriseerde toegang aanzienlijk verkleind.

Specs

Ondanks hun ultradunne vormgeving herbergen de Portégé X30 en Tecra X40 uitzonderlijk snelle PCIe solid state drives en DDR4-geheugen, die breedbandsnelheden mogelijk maken tot 33 procent sneller dan de DDR3L-voorganger. Net als de Portégé X20W-D zijn ook deze laptops uitgerust met harman/ kardon-stereospeakers en DTS Sound-software voor een eersteklas audio-ervaring.

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie