Qualcomm wil naar verluid importverbod op iPhones

Redactie WINMAG Pro
Het meningsverschil van chipfabrikant Qualcomm en techgigant Apple bereikt mogelijk een nieuw stadium met de eis van een verbod op het importeren van iPhones in de Verenigde Staten.

Dat schrijft persbureau Bloomberg op basis van een anonieme bron. Qualcomm zou momenteel een klacht voorbereiden die het in wil dienen bij de International Trade Commission voor het realiseren van het verbod.

Apple vs Qualcomm

Het is niet bekend op grond waarvan Qualcomm Apple aan zal klagen. De bedrijven zijn al langere tijd in een juridische strijd verwikkeld. Apple verwijt het chipbedrijf machtsmisbruik en het eisen van hoge royalties, terwijl Qualcomm van mening is dat Apple afspraken niet nakomt, ongefundeerde claims heeft en feiten onjuist weergeeft.

Apple besloot onlangs nog de betalingen aan Qualcomm stil te leggen. Volgens Bloomberg-analist Matt Larson kan het verbod verder uitgebreid worden als de chipfabrikant de mogelijkheden in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en China onderzoekt. Beide bedrijven wilden niet op de berichtgeving reageren.

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie