Onder meer Spotify en Deezer in brief

Techbedrijven klagen bij Europese Commissie over machtsmisbruik Google en Apple

Redactie WINMAG Pro
Een groep techbedrijven, waaronder Spotify en Deezer, hebben een brief naar de Europese Commissie gestuurd waarin mogelijk machtsmisbruik in de appwinkels van Google en Apple aan bod komt.

De bedrijven noemen de twee techgiganten niet specifiek, maar door naar ‘grote online platformen’ te verwijzen blijkt dat het weldegelijk over Google en Apple gaat. Ze schrijven dat grote internetbedrijven ‘hun bevoorrechte positie kunnen misbruiken en dat ook doen.’

Klachten

Eigenaren van de appwinkels zouden hun eigen producten eerder promoten dan alternatieven. Voor Apple betekent dit bijvoorbeeld sneller Apple Music tonen dan Spotify en Deezer. Andere bedrijven die zich in de klacht kunnen vinden zijn Rocket Internet, LeKiosk, FaberNovel, Qobuz, Snips en United Internet.

Daarnaast stelt de brief dat de gehanteerde voorwaarden en regels drempels vormen. Een andere prominente klacht is daarom dat het moeilijk is om achter customerdata te komen. De diensten lopen data mis als de klanten zich inschrijven via de appwinkels.

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie