Microsoft lanceert twee mixed reality-headsets

Mixed reality van Microsoft nu beschikbaar voor ontwikkelaars

HP
Redactie WINMAG Pro
Het is voor Canadezen en Amerikanen nu mogelijk om een ontwikkelaarseditie van Microsofts mixed reality-producten te bestellen.

Op de tweede dag van Build 2017 ligt alle aandacht bij de mixed reality-technologie van Microsoft, deze combinatie van augmented en virtual reality is niet meer alleen voorbehouden aan de Hololens. Microsoft kondigde gisteren aan dat het bedrijf samenwerkt met Acer en HP voor de productie van mixed reality-headsets.

De headsets van de twee merken zijn te bedienen met de mixed reality-software van Microsoft. De sets hebben elk twee LCD-schermen van 1440x1440 en een 'field of view’ van 95 graden. Het apparaat van Acer komt voor 299 dollar op de markt en te HP-set gaat 329 dollar kosten.

Microsoft mixed reality-software

De kits voor ontwikkelaars zijn vanaf vandaag te bestellen voor Amerikanen en Canadezen. Andere landen moeten nog even wachten, Microsoft heeft de kits buiten de VS en Canada nog niet beschikbaar gemaakt.

Om de software te laten draaien moet een PC uitgerust zijn met een Intel Core i7- of AMD Ryzen 7-processor, a NVIDIA GTX 980- of AMD Radeon RX 480-videokaart en een RAM-geheugen van 16 gigabyte.

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie