Reviews, achtergronden, gastexperts en meer in de nieuwe editie van ons magazine

Out now: WINMAG Pro 2.2017

Redactie WINMAG Pro
WINMAG Pro 2.2017 is nu verkrijgbaar. Deze editie staat weer vol van de reviews, achtergronden, gastexperts en meer. We gaan ondermeer in op blockchain-technologie, bespreken diversiteit in de IT-sector en gaan aan de slag met de ASUSPRO B9440U.

Review:  ASUSPRO B9440U

Zakelijke notebooks saai? Dacht het niet. De ASUSPRO B9440U bewijst dat er veel meer uit de notebook te halen valt dan je op het eerste gezicht zou zeggen.

Vrouwen in de IT-sector

Diversiteit op de werkplek blijft een hot issue. Of het nu gaat om afkomst, seksuele voorkeur of sekse, een smeltkroes die een reflectie is van de maatschappij is gewenst. De IT-sector, lang gezien als 'een mannensport', is hierin niet anders. Toch vind je genoeg vrouwen in deze sector. Wij zijn benieuwd naar wat zij vinden van 'hun tak van sport', of ze te maken hebben met vooroordelen en hoe de werkplek beter kan worden voor iedereen.

Review: Synology DiskStation DS1517+

Samen met de acht bays tellende DS1817+ lanceerde Synology ook de DS1517+, een NAS met vijf bays. Naast verschillende configuraties waarin de NAS verkrijgbaar is, heeft Synology ook gedacht aan de nodige schaalbaarheid met enkele nieuwe functies.

Meldplicht Datalekken

De Wet Meldplicht Datalekken is als onderdeel van de Wet Bescherming Persoonsgegevens (WBP) meer dan een jaar geleden ingevoerd. Het doel van de maatregel is om de schade voor slachtoffers van een datalek te beperken. Advocaten betwijfelen echter of de meldplicht voldoende nut heeft. Een jaar na de invoering maken wij de balans op. Schiet de wet zijn doel voorbij?

Talenten van de toekomst: Universiteit Twente

Wie zich in Nederland wil verdiepen in de wereld van kwantumfysica komt al snel terecht bij de Universiteit Twente. Daar zijn ze al jaren bezig met pionierswerk op het gebied van dit mysterieuze onderzoeksveld. Dit jaar beleefden ze er hun tweede doorbraak in het onderzoek naar kwantumcommunicatie. Een ontdekking met mogelijk grote gevolgen voor de veiligheid en communicatie van beveiligingssystemen.

Review: HP ENVY Curved 34-b000nd All-in-One

Vaste computers zijn helemaal terug van weggeweest. De afgelopen jaren werden vaste computers vooral gebruikt voor gamers en professionals die veel kracht nodig hebben, maar tegenwoordig krijgt de vaste computer weer steeds vaker een plekje op het bureau. En voor wie op zoek is naar een mooie stijlvolle oplossing komt HP met de ENVY Curved All-In-One.

Jouw zaak, jouw smartphone

Lang geleden was de zakelijke telefoniemarkt nog zo goed als in handen van BlackBerry. Mannen in pakken die hun vingers heen en weer bewogen over de kleine toetsenbordjes. Nu zijn de BlackBerry’s op één hand te tellen en winnen Samsung’s en iPhone’s terrein, ook op de zakelijke markt. We zetten vier geschikte zakelijke opties op een rij.

En verder…

Zoals elke editie bespreken we weer een veelvoud aan apparatuur en software, laten gastexperts hun licht schijnen over issues die spelen in de markt en lees je het laatste nieuws op het gebied van soft- en hardware, security en storage. Zo verkennen we met Pro Warehouse Apple op de zakelijke markt en zetten we enkele interessante Nederlandse app-startups in het het zonnetje. Ook gaan we aan de slag met de NETGEAR Arlo Pro, een draadloze camera-oplossing, een geeft Google advies over hoe je je mailbox het beste schoon houdt.

Nieuwschierig geworden? Neem dan een abonnement, bestel eerder verschenen edities hier of koop het magazine in de winkel.

WINMAG Pro online

Uiteraard zijn we ook volop online te vinden! Voeg onze feed toe aan je RSS-reader en bezoek ons op Facebook, Twitter, Google+ en LinkedIn.

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie