De regels bepalen wat er gedeeld mag worden

Facebook-regels voor 'controversiële content' ontdekt

Redactie WINMAG Pro
De interne handleiding die Facebook gebruikt bij het al dan niet weren van controversiële berichten is gelekt. De handleiding bevat onder andere regels voor seksueel en terroristisch getinte content.

Facebook heeft wel vaker onder vuur gelegen om zijn censuurbeleid. Een historische foto van een naakt meisje tijdens Vietnamoorlog werd direct verwijderd terwijl video's van mishandeling op het platform bleven staan. 

Gelekte documenten in handen van The Guardian tonen dat Facebook de richtlijnen voor zijn censuurbeleid zwart op wit heeft staan. Dit maakt sommige acties van het sociaal netwerk begrijpelijk, maar de handleiding bevat ook enkele dubieuze regels.

Zo is het bedreigen van een politicus absoluut verboden, maar is een dreigement gericht naar een normale burger wel toegestaan. En sommige uitingen van zelfkastijding zijn toegestaan als het kan dienen als educatie over mentale ziekte.

Facebooks content moderators

Het gelekte handboek heeft Facebook opgesteld voor zijn content moderators. Deze moderators merken Facebook-posts die de regels overtreden als 'niet gepast', waarna de content van het platform wordt verwijderd. Er werken zo'n 4500 moderators bij Facebook, en het sociale medium wil er nog 3000 aannemen. Facebooks Global Policy Manager Monica Bickert geeft aan dat het ongelofelijk complex is om alle content te modereren, omdat mensen allemaal een verschillende opvatting hebben over wat er wel en niet gedeeld mag worden. 

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie