In het kort: Haiku Deck

Redactie WINMAG Pro
Niets slaat een presentatie meer dood dan overbodige informatie. ‘Cut the crap’, zoals de Amerikanen zeggen. Presentaties moeten minimalistisch zijn, beknopt en helder.

Onderschat vooral het aandeel van beeld niet. Beeld is waarschijnlijk zelfs belangrijker dan tekst als het aankomt op goede presentaties.

De nadruk op Beeld is precies de insteek van Haiku Deck. Het is een programma waarmee je de beste presentaties maakt. Door zijn minimale ontwerp wordt je gedwongen teksten beknopt en zo helder mogelijk te vertellen. Niet voor niets moeten filmproducenten hun scenario’s in drie regels samenvatten wanneer ze een plan pitchen voor opdrachtgevers.

Presentaties maken met HaikuDeck

Met Haiku Deck importeer je je eigen beelden, maar via Creative Commons heb je ook toegang tot een database van veertig miljoen hoogwaardige stockfoto’s. Dat maakt het gemakkelijker om te spreken in metaforen waar geen ingewikkelde tekst tegenop kan. Een oogstrelende afbeelding met een mooi citaat eroverheen is veelzeggend.

Ook is het mogelijk om via de ‘Stat Chart’complexe data om te zetten in simpele, maar visueel mooie infographics.

Verder heeft dit programma duizenden slimme thema’s die je vooraf instelt of tussentijds kunt aanpassen. Het mooie hiervan is dat alle thema’s zijn ingedeeld in soorten presentaties. Denk hierbij aan thema’s voor presentaties voor school, koken, onroerend goed of startups. Hiervoor heb je wel een internetaansluiting nodig, maar dat zou tegenwoordig geen probleem moeten zijn.

Prijs: € 29,- p.m.
Info: haikudeck.com

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie