Van emoji tot machine learning

De beste functies van Android O

Redactie WINMAG Pro
Android O, de nieuwe software voor Android-apparaten, is voor ontwikkelaars al even uit te proberen. We hebben vijf interessante features voor je op een rij gezet.

1. Meer functies voor vingerafdrukscanner

De komende update maakt de vingerafdrukscanner functioneler, de scanner herkent nu ook vingerbewegingen. Waar de functie precies voor gaat dienen, is nog niet duidelijk. Maar het kan duiden op nieuwe navigatiemogelijkheden.

2. Snooze notificaties

De nieuwe OS maakt het mogelijk om notificaties te snoozen, even uitstellen en later nog een keer laten komen. Ideaal voor als je even geen tijd hebt om een bericht te beantwoorden, maar bang bent het later te vergeten.

3. Nieuwe Emoji

Android is berucht om zijn 'opgeblazen' emoji. Voor Android O is het ontwerp eens goed onder handen genomen. De bekende icoontjes lijken voortaan meer op de emoji die andere platforms gebruiken.

4. Kopieer en plak met machine learning

Een interessante functie is de machine learning bij het kopiëren en plakken van tekst. De software geeft suggesties voor het kopiëren van bepaalde delen van de zin. Bijvoorbeeld alleen straat en huisnummer uit een adres, in plaats van alle gegevens. Ook herkent de software de soort selectie en speelt daarop in, zo verschijnt er een knop om direct naar Google Maps te gaan bij het selecteren van een adres.

5. Home is where the wifi is

Het komt wel eens voor dat je je wifi hebt uitgezet, om batterij te sparen of niet zomaar verbinding te maken met een netwerk. Android O activeert de wifi automatisch wanneer je aankomt op 'vertrouwde plekken', zoals je werk of huis.

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie