Drie patenten wijzen op technieken om emoties te registreren

Facebook werkt mogelijk aan emotieherkenning

Redactie WINMAG Pro
Facebook heeft patenten aangevraagd die duiden op herkenning van emotie om berichten in de newsfeed en Messenger beter over te laten komen.

Het gaat om drie patenten, ontdekt door CBInsights

Eén patent beschrijft een technologie die typegedrag analyseert, zoals hoe snel en hoe hard een gebruiker de toetsen van een toetsenbord indrukt tijdens het typen. Vervolgens wordt het lettertype en de lettergrootte hierop aangepast. 

Een ander patent klinkt een beetje griezelig. Facebook wil de camera van een smartphone of laptop automatisch een foto laten maken van het gezicht van de gebruiker, om zijn emotie af te kunnen lezen. Daar wordt vervolgens de content van de nieuwsfeed op aangepast. 

Het derde patent wijst op een soortgelijke techniek als het vorige patent, maar gebruikt de camera dan om een reactie op een bericht te registreren. Facebook vertaalt dit in een emoji en suggereert om dat als reactie aan het bericht toe te voegen.

Of de technologieën ook werkelijk gebruikt gaan worden, is nog maar de vraag. Veel patenten resulteren uiteindelijk niet in werkelijke producten.

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie