De processor zou veel sneller zijn dan traditionele chips

Amerikaanse leger helpt bij ontwikkeling nieuw soort processor

Redactie WINMAG Pro
Het Amerikaanse leger steekt 80 miljoen in een project om een nieuwe processor te maken, die volledig anders gebouwd is dan huidige processoren.

Alle computerchips zijn met dezelfde, zogenoemde Von Neumann-architectuur gebouwd. Deze techniek, in 1945 bedacht door de wiskundige John von Neumann, is tot nu toe de snelste manier om computerprocessen te voltooien. 

Het Amerikaanse leger heeft nu geld gestoken in een project om een volledig nieuwe processor te maken, de chipfabrikanten Intel en Qualcomm werken ook mee aan het project. De processor heet HIVE (Hierarchical Identify Verify Exploit) en zou dankzij een nieuwe architectuur meerdere processen op verschillende delen van het geheugen kunnen uitvoeren. De chips werken daarvoor met een collectief geheugen en dit betekent dat een grote dataset door meerdere chips tegelijk kan worden behandeld. 

In tijden van big data geeft de nieuwe processor de mogelijkheid om grote computerprocessen veel sneller uit te voeren. Maar snel zullen we nog niet van de HIVE horen, het project staat namelijk nog echt in de kinderschoenen.

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie