Met SafetyCheck kunnen Facebook-gebruikers in een ramp hun vrienden laten weten dat ze veilig zijn

Facebook komt met update voor SafetyCheck

Redactie WINMAG Pro
Een update van Facebooks Safety Check-functie bevat een fundraiser, meer context voor berichten en informatie over de ramp.

Bij de brand in een flatgebouw in London woensdagnacht activeerde Facebook zijn welbekende SafetyCheck. Met deze functie kunnen Facebook-gebruikers hun vrienden en familie melden dat ze veilig zijn, Facebook activeert SaftyCheck bij grote incidenten zoals branden, natuurrampen of aanslagen.

Toevallig of niet, woensdagmiddag lanceerde Facebook een update voor de functie. Het is nu mogelijk om meer context toe te voegen aan het Facebook-bericht. Eerst kregen Facebook-gebruikers alleen de melding dat iemand veilig was, maar het was voor hun lastig om erachter te komen in welke staat hun Facebook-vriend was. Ook wordt CommunityHelp uitgebreid naar de desktop-variant, met deze tool kunnen mensen aangeven dat ze bereid zijn om slachtoffers van een ramp te helpen. Voorheen was CommunityHelp alleen beschikbaar voor iOS- en Android-apparaten.

Facebook gaat daarnaast samenwerken met NC4, een veiligheidsorganisatie. De organisatie gaat zorgen voor beschrijvingen van situaties om duidelijk te maken wat de aard van een bepaald incident is.

Geld doneren

Facebook voegt ook een fundraiser toe aan de SafetyCheck. Dit geeft mensen de mogelijkheid om direct geld te doneren om mensen in nood te helpen. Opvallend is wel dat het bedrijf vijf procent van het gedoneerde geld in eigen zak steekt.

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie